Plumie zoekt een ervaren baasje

"Ik ben een gezellige schootkat met karakter"

Het zonnetje scheen niet altijd in mijn leventje. Maar ik gaf de moed nooit op! Want wie weet, word ik wel jouw zonnetje in huis! Dan zou ik rondom gelukkig worden!

Voor de tweede keer woon ik bij Stichting Zwerfdier. De eerste keer ben ik afgestaan omdat ik onberekenbaar was. Mijn baasjes en ik hadden namelijk geen klik met elkaar. Na mijn verblijf bij Zwerfdier, ben ik geplaatst bij een ouder baasje. Na een periode kon zij niet meer voor mij zorgen. Altijd liep ik buiten, binnen kwam ik niet meer. Omdat ik er heel slecht uitzag ben ik afgestaan en weer naar Zwerfdier gebracht.

In mijn leven heeft mijn gezondheid mij soms in de steek gelaten. Ik had last van mijn oor en door voedselallergie had ik huidproblemen. Dit veroorzaakte veel jeuk en open wondjes. Hiervoor krijg ik speciale medicatie en dieetvoer. De mensen van Zwerfdier kunnen je hier goed over voorlichten.

MEDICATIE: Deze is vloeibaar en gaat over mijn brokjes. Dat eet ik makkelijk op en vind ik lekker. Het is belangrijk dat ik dit ook in mijn nieuwe huisje krijg. De medicatie is een beetje prijzig. Maar het goede nieuws is dat deze in de toekomst afgebouwd kan worden. Dit kan pas als ik helemaal gewend ben in mijn nieuwe huisje én in overleg met een dierenarts.

DIEETVOER: Voor mijn voedselallergie eet ik Hypoallergeen voer van Specific. Dit is het enige dat ik mag eten. Ik mag echt niks anders eten. Dus ook geen blikvoer, snoepjes, kip etc.

Ik had veel problemen met mijn oor. Helaas moest deze uiteindelijk worden geamputeerd. Dit was een moeilijke periode voor mij. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan het hebben van één oor. En het staat mij best goed al zeg ik het zelf.

Mijn karakter is lief, aanhankelijk maar soms ook pittig. Heel graag wil ik aandacht van mensen. Als ik iemand op de gang hoor, wacht ik bij de deur in afwachting van een knuffel! Als ik een verzorger vertrouw en heel goed ken, kan die veel met mij doen. Dan kruip ik zelfs in je nek omdat ik zoveel van jou houd. Lief van mij hè? Mijn verzorgers zijn dan ook dol op mij!

Op schoot zitten vind ik het fijnste dat er is. Dan trappel ik vaak met mijn pootjes van genot. Maar let op: Als ik op schoot zit en mijn verzorger wil opstaan, dan vind ik het niet fijn om opgetild te worden. Soms reageer ik dan onaardig. Dan kan je het beste je benen kantelen zodat ik van schoot ‘glijd’. Daarom is het belangrijk dat mijn nieuwe baasje mij leert lezen. Graag neem ik het initiatief voor aandacht. Ik vind het niet fijn als mij aandacht opgedrongen wordt. De mensen van Zwerfdier kunnen je vertellen hoe je het beste met mij omgaat.

Graag wil ik in een rustig huisje wonen met 1 of 2 baasjes met ervaring in de omgang met katten. Baasjes die het fijn vinden om mij op schoot te hebben. Maar die ook om kunnen gaan als ik soms pittig gedrag laat zien. Dit is belangrijk om rekening mee te houden. Ik wil niet met andere dieren of met kinderen samenwonen. Buiten een frisse neus halen vind ik fijn. Een huis met tuin in een rustige buurt óf een bovenwoning met afgesloten balkon, is geschikt voor mij.

Er is best wat om rekening mee te houden als ik jouw poezenmaatje word. Maar, als wij een klik hebben, worden wij vast heel gelukkig samen. Ik verheug mij er nu al op om bij jou op schoot te zitten! Kom je binnenkort bij mij langs? Dat hoop ik echt. Liefs van Plumie.

Plumie   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
26-06-2009
Opname
02-06-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Plumie

Plumie

Plumie

Plumie
<     Marinka
Rockie     >