Poesje zoekt een bovenwoning

Ik ben poes Poesje. Ja, je leest het goed, ik ben een poes en zo heet ik ook. Grappig hè?

Voor de derde keer zoek ik een huisje. Jarenlang woonde ik bij mijn eerste baasjes. Maar na al die tijd bleef ik schuw. Zij besloten mij naar Zwerfdier te brengen. Na een tijdje verhuisde ik naar een lief baasje. Maar na een half jaar besloot ook zij afstand van mij te doen. Zij verwachtte meer van mij dan ik haar kon geven.

Omdat ik nogal onzeker ben, kan ik schuw overkomen. Onverwachte situaties en vreemde geluiden vind ik vaak eng. Ook mannen vond ik eng. Bij Zwerfdier ga ik goed om met de mannelijke verzorgers. Het is belangrijk voor mij dat ik in een vreemde situatie de rust en de tijd krijg om te wennen.

In de eerste periode bij Zwerfdier vond ik alles eng. Nu voel ik mij meer ontspannen en geniet ik van de aandacht die ik krijg. Als ik geaaid en geknuffeld word, spin ik er op los. In mijn vorige huisje haalde ik soms uit als ik geaaid werd. Ook kon ik niet geaaid worden als ik op schoot zat. Dat beet ik wel eens. Het is dus heel belangrijk om te stoppen met aaien als ik dat niet meer wil. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt? Bij Zwerfdier haal ik niet uit en bijt ik ook niet naar mijn verzorgers.

In mijn eerste huisje woonde ik alleen. Er waren wel buurtkatten. Daar moest ik niks van hebben. Enige tijd woonde ik samen met een hele rustige oudere hond. Dit ging goed. Spelen met veertjes, hengeltjes of balletjes vind ik heerlijk. Hoe wilder hoe beter. Spelen is goed voor mij om mijn stress te verminderen. Als je mij in huis neemt, wil je dan regelmatig met mij spelen?

BELANGRIJK: In het verleden was ik soms onzindelijk. Daarom moet mijn kattenbak dagelijks uitgeschept worden. Ook moet er ruim voldoende Fijn Grit van AH in zitten.

Mijn karakter is bescheiden, onzeker en zachtaardig. De mensen vinden mij een lief poesje. In mijn vorige huis was ik dol op eten. Maar soms at ik ook minder goed. Als ik geaaid werd tijdens het eten, at ik wel weer goed. BELANGRIJK: naast brokjes moet ik dagelijks blikvoer met vissmaak eten. Nu ga ik op zoek naar een nieuw huisje. Ik zoek een heel rustig huisje zonder andere dieren en zonder kinderen. Waar ik mijn gang kan gaan en mijn baasje mij respecteert zoals ik ben. Ik gedij het beste in een huisje waar alles heel voorspelbaar is. Zodat ik weet waar ik aan toe ben. Een bovenwoning met balkon, is goed genoeg voor mij.

Val jij voor mijn lieve karakter? Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij een fijn huisje kan bieden? En, waar ik een ontspannen poes durf te zijn? Dan hoop ik dat je mij binnenkort belt voor een afspraak. Wie weet hebben wij wel een klik met elkaar. Lieve groetjes van Poesje.

Poesje   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
14-06-2010
Opname
14-10-2019
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Poesje

Poesje
<     Passia
Roderick     >