Poetje wil samen met Patje naar een huisje

Mijn broertje Patje en ik zijn dol op elkaar. Daarom zoeken wij met z’n tweeën een fijn huisje. Leuk hè?

Patje en ik woonden samen met andere katten in een huis. Of beter gezegd, wij woonden bíj het huis. Wij waren namelijk altijd buiten. Hierdoor waren wij ietwat verwilderd. De mensen vonden dit geen goede situatie voor ons. Nu wonen wij bij Stichting Zwerfdier. Hier hebben wij het naar onze zin.

De eerste tijd moest ik wennen aan de nieuwe situatie. Maar ik liet mij al vrij snel goed aanhalen door de mensen. Eerst rustig met een verenstokje en daarna met de handen. Dat vond ik fijn. Ik ben nog een jonge kater en daarom ben ik dol op spelen. Dat doe ik samen met mijn verzorgers, mijn broer of met andere katten. Daar word ik heel vrolijk van.

Inmiddels loop ik lekker los in de kamer. Ik laat mij goed knuffelen door de verzorgers. Ik ben een echte kroelkat. Soms als de mensen een andere kat aandacht geven, word ik een beetje jaloers. Dan kom ik er snel bij om ook geknuffeld te worden.

Naar mensen die ik niet ken, ben ik terughoudend. Het is dan goed om mij heel rustig en geduldig te benaderen. Soms ren ik dan toch weg. Daarom is het heel belangrijk dat je mij de tijd geeft om aan jou te wennen. Wil je hier rekening mee houden als je mij in huis neemt?

Kinderen ben ik niet gewend, die zijn mij te druk. Met andere katten ga ik goed om. De buitenlucht vind ik heerlijk. Daarom is een tuin belangrijk voor mij. Het is fijn als dit een afgesloten tuin is.

Wil jij mij en mijn broertje een fijn huisje bieden? Heb jij tijd en geduld om ons te laten wennen aan jou? En, heb jij geen kinderen maar wel een fijne eventueel afgesloten tuin? Dan zijn wij misschien wel hèt duo dat jouw huishouden compleet kan maken. Tot snel! Groetjes van Poetje (en Patje natuurlijk).

Poetje   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-05-2018
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Poetje

Poetje

Poetje
<     Patje
Roel     >