Pooky zoekt een rustig huisje

Gun jij mij, een aandoenlijke kater op leeftijd, een mooi pensioentje? Dat zou ik heel graag willen want ik wil graag in een warm knus huisje wonen.

Mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Daarom ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Dit was heel verdrietig voor ons allebei. In het begin van mijn verblijf bij Zwerfdier moest ik wennen. Maar inmiddels ben ik de lieveling van vele verzorgers.

Mijn karakter is lief, goedaardig en rustig. Aandacht van mensen vind ik heerlijk. Altijd loop ik naar ze toe van een aaitje of een knuffel. Soms geef ik de mensen likjes tijdens het aaien. Lief van mij hè? Als ik eet, brom ik soms. Dit stelt niks voor, dit is gewoon iets dat bij mij hoort.

Ik zoek een rustig huisje zonder kinderen. Andere dieren vind ik niet zo leuk. Toch kan ik eventueel met een andere kat samenwonen. Dit moet dan wel een zelfstandige kat zijn die zijn eigen gang gaat en mij met rust laat.

In mijn vorige huisje leefde ik bijna altijd buiten. De mensen van Zwerfdier vinden het onverantwoord als ik buiten loop. Daarom zoeken ze een bovenwoning met afgezet balkon voor mij. Een tuin afgezet met een schutting, is ook geschikt voor mij. Houd je er serieus rekening mee dat ik niet op straat mag lopen?

BELANGRIJK: Vachtverzorging. Er zat een grote klit op mijn rug. Als iemand eraan zat, werd ik boos. Waarschijnlijk door de pijn. Inmiddels is de klit weggeschoren. Omdat ik mijn vacht zelf niet verzorg, is het belangrijk dat mijn vacht goed wordt bijgehouden. Dit kan het beste gedaan worden door een trimmer aan huis. De mensen van Zwerfdier kunnen je hierover informeren.

BELANGRIJK: Artrose. Als bejaarde kat heb ik last van artrose aan mijn botten. Hiervoor krijg ik pijnstilling. Deze moet ik mijn hele leven blijven slikken. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Ondanks mijn hoge leeftijd ben ik nog steeds prachtig om te zien. Ik draag zelfs drie witte sokjes en een zwart sokje. Leuk hè? Maar belangrijker is natuurlijk dat ik een mooi karakter heb. Gun jij mij dat warme knusse huisje? Dan krijg jij van mij een dikke knuffel. Liefs van Pooky.

Pooky   -   geplaatst

25-01-2002