Prutje wil samen met Pipje naar een huisje

Mijn zusje Pipje ik zijn enorm aan elkaar gehecht. Wij kunnen niet zonder elkaar. Daarom zoeken wij samen een fijn huisje.

Pipje en ik woonden samen met andere katten in een huis. Of beter gezegd, bij het huis. Wij waren namelijk altijd buiten. Hierdoor waren wij ietwat verwilderd. De mensen vonden dit geen goede situatie voor ons. Nu wonen wij bij Stichting Zwerfdier. Hier voelen wij ons weer prettig.

De eerste periode moest ik erg wennen aan de nieuwe situatie. Alles vond ik eng. Mijn zusje en ik zaten vaak op de kast als er mensen in de kamer waren. Zodra ze weg waren, kwamen wij naar beneden. Ik zit nog steeds regelmatig op de kast als er mensen in de kamer zijn. Maar steeds meer wint mijn nieuwsgierigheid het van de angst en durf ik naar beneden te komen als er iemand is. Dan zit ik op gepaste afstand van diegene in de kamer. Ook lig ik graag buiten op een plankje. Ik laat mij nog moeilijk benaderen door mensen.

Mijn zusje en ik zijn onafscheidelijk. Wij spelen, slapen en eten samen. Wij zoeken een huisje bij mensen die gewend zijn om met veel geduld en tijd katten te laten wennen. Hier ben ik nu een klein beetje gewend. Maar in een nieuw huisje zal het opnieuw weer heel spannend zijn. Wil je hier serieus rekening mee houden als je ons in huis neemt?

Kinderen ben ik niet gewend, die zijn te druk voor mij. Met andere katten ga ik goed om. De buitenlucht vind ik heerlijk. Daarom is een tuin belangrijk voor mij. Dit moet wel een afgesloten tuin zijn. Houd je daar rekening mee als je ons in huis haalt?

Heb jij ervaring met katten zoals wij? Heb jij tijd en geduld om ons te laten wennen aan jou? En, heb jij geen kinderen maar wel een fijne afgesloten tuin? Kom dan maar snel eens kennis maken met ons. Dáág! Groetjes van Prutje (en Pipje natuurlijk).

Prutje   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-05-2018
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Prutje

Prutje

Prutje
<     Poetje
Quinsy     >