Puma zoekt een ervaren kattenbaasje

Sinds een paar jaar woon ik in het mooie adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. Mijn verzorgers hebben besloten dat ik weer een fijn huisje mag zoeken. Dat vind ik heel leuk maar ook een beetje spannend.

Als kitten woonde ik in een dierenopvang in Eindhoven. Vanuit daar verbleef ik een tijdje bij een gastgezin. Daar was ik een rustig poesje dat tijd nodig had om te wennen. Toen ik eenmaal gewend was, was ik echt op mensen gericht. Graag lag ik naast ze op de bank en vaak was ik heel speels. De opvang in Eindhoven zat vol. Daarom ben ik met 13 andere katten naar Stichting Zwerfdier verhuisd.

Na een tijdje ben ik samen met mijn broertje geplaatst op een bovenwoning. Daar heb ik een aantal jaar gewoond. Maar helaas eindigde dit verdrietig. Mijn broertje is uit mijn leven verdwenen en mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Toen ben ik naar Zwerfdier teruggebracht. Dit was moeilijk voor mij. Al mijn zekerheden waren weg. Hierdoor had ik geen vertrouwen meer in de mensen en gedroeg ik mij schuw. Na een tijdje mocht ik in het adoptieverblijf wonen. Dit vond ik fijn.

In het adoptieverblijf voel ik mij op mijn gemak tussen de andere katten. Toch zoek ik ze niet op voor gezelschap. Daarom kan ik goed in een huisje alleen óf samen met andere katten wonen. Voor mijn verzorgers loop ik weg. Misschien vind ik ze eng of te druk. Toch heb ik mij in het verleden heerlijk laten aanhalen door een lieve verzorgster. Dus ergens diep van binnen houd ik van aandacht en knuffels.

Het is belangrijk dat ik in een rustig huisje woon. Bij een of twee baasjes. Baasjes die veel ervaring hebben met het omgaan met terughoudende katten. Die veel tijd en geduld hebben in de omgang met mij. Zodat ik weer wat zelfvertrouwen krijg. Het zal namelijk een tijd duren voordat ik gewend ben. Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik niet bij kinderen wonen.

** BELANGRIJK ** Graag kom ik in de tuin. Maar verkeer ben ik niet gewend. Dit is dan ook gevaarlijk voor mij. Daarom zoek ik een huis met een afgesloten tuin. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

Heb jij ervaring met katten zoals ik? Heb jij een afgesloten tuin, geen kinderen en héél veel geduld? Dan vind ik het leuk als jij naar mij komt kijken in het adoptieverblijf. Houd je er wel rekening mee dat ik schuw overkom als je naar mij komt kijken? Groetjes van Puma.

Puma   -   geplaatst

22-04-2010