Puma zoekt een rustig huisje.

Hallo allemaal, ik ben poes Puma en ik vertel jullie mijn bijzondere verhaal. In 2010 woonde ik ook al bij Stichting Zwerfdier. Ik was 1 van de 14 jonge katten die onze kamer op stelten zetten en feest vierden. Wat een leuke tijd was dat. Wij kwamen alle 14 uit Eindhoven waar ze veel te veel jonge katten hadden. In die tijd heb ik geleerd om heel sociaal met andere katten om te gaan. Ik ben samen met een andere kat, Ranger, verhuisd naar mijn nieuwe woning. De jaren gingen voorbij. Ik weet niet meer wat er met Ranger is gebeurd maar hij is uit mijn leven verdwenen. De gezondheid van mijn baasje ging achteruit. Ik kreeg steeds minder verzorging en aandacht. Nu is mijn baasje opgenomen in een verzorgingsinstelling. Ik moest terug naar Stichting Zwerfdier. Maar de mensen konden mij niet zomaar oppakken. Ze hebben mij gevangen met een vangkooi, dat is een heel akelig ding. Enfin, na 8 jaar ben ik weer terug bij de stichting. Hier moet ik erg wennen aan al mijn verzorgers. Ze hebben het beste met mij voor. Ze benaderen mij altijd met veel rust en geduld. Toch begin ik altijd met blazen. Mag ik je vragen om hiermee rekening te houden als je bij mij op bezoek komt? Weet je wat ik zoek? Een heel rustig huisje zonder andere dieren en zonder kinderen. Het liefst bij een baasje met heel veel geduld. Die mij de kans en de tijd geeft om het vertrouwen in de mensen maar ook in mijzelf, weer terug te krijgen. Want ook ik verdien een derde kans om een gelukkig nieuw leven op te bouwen. Als je bij mij op bezoek komt vind ik dat diep in mijn hartje wel leuk. Maar toch begin ik met blazen. Durf je het aan met mij? Dat vind ik fijn want ik wil graag weer in een leuk en rustig huisje wonen en weer gelukkig worden.

Puma

22-04-2010