Ragnar zoekt een huis met tuin

“Ik ben een verlegen kater”

Mijn naam is Ragnar. Ik ben vernoemd naar een legendarische held uit de Vikingtijd. Nou ben ik ook een held, maar dan een held op sokken hoor. Ik ben namelijk best wel verlegen.

Sinds het voorjaar liep ik rond bij de vinder. ’s Nachts kwam ik binnen, maar alleen om het eten van de katten des huizes te stelen. Brutaal van mij hè? De vinder gaf mij uiteindelijk een eigen bakje maar ik liet me niet benaderen. Omdat het winter werd is besloten mij naar Stichting Zwerfdier te brengen.

De dierenarts zag dat ik aan beide ogen Entropion had. Dit is een aandoening waarbij het ooglid naar binnen vouwt. Inmiddels ben ik hieraan geopereerd en gaat het nu een stuk beter met mij. Nu ik helemaal gezond ben, zoek ik een fijn huisje.

Mijn karakter is bang en verlegen maar ook aandoenlijk. In de kamer bij Zwerfdier lig ik vaak in een krabpaal. Ik trek mij niet zoveel aan van de andere katten die daar loslopen. Ook van de verzorgers trek ik mij niet zoveel aan. Maar als ze een lekker bakje natvoer hebben kom ik wel naar ze toe. Waarschijnlijk zal ik in het begin, als ik in een nieuwe huisje woon, een terugslag in mijn gedrag krijgen. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

Graag zoek ik een huisje bij één of twee volwassen baasjes. Vanwege mijn terughoudende gedrag zoek ik baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Baasjes die mij veel tijd en geduld geven om weer een normaal kattenleven te leiden. Kleine kinderen vind ik niet leuk, daar wil ik niet mee samenwonen. Ik kan wel samenwonen met jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Als er andere katten wonen vind ik dat niet erg. Dit mag een sociale kat zijn of een zelfstandige kat die geen vriendschap met mij wil. Ik ga namelijk graag mijn eigen gang. Een ruime tuin vind ik fijn om lekker buiten te kunnen zijn.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Fauststraat in Alkmaar.

Heb jij een plekje in je huis voor een verlegen ex-zwerver? En heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Zodat ik mijn eigen tempo bij jou mag wennen? Dan hoop ik dat jij snel contact opneemt voor een afspraak. Houd je er rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar mij komt kijken? Knipoogje van Ragnar.

Ragnar

Geslacht
Kater
Geboren
01-11-2014
Opname
12-11-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Ragnar

Ragnar

Ragnar in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Rabi
Randy     >