Rakkie zoekt een rustig huisje.

Ruim acht jaar lang liep ik te zwerven in Koedijk. Een lieve mevrouw gaf mij tweemaal per dag eten. Zij mocht mij wel aaien maar niet optillen. Na het eten in de tuin ging ik weer zwerven. Ik wilde niet binnen in huis komen. Lang geleden was ik een zwarte kat. Maar geleidelijk heeft mijn vacht een chocoladebruine kleur gekregen. Er was meer aan de hand want mijn vacht was erg vervilt. Er moest wat gebeuren. De mevrouw die mij eten gaf heeft de dierenambulance gebeld. Ze hebben mij opgehaald. Via de dierenarts ben ik bij Stichting Zwerfdier terecht gekomen. Hier is mijn vervilting weggeschoren. Nu ben ik heel nieuwsgierig of er een zwarte vacht gaat groeien of toch weer een chocoladebruine. In mijn periode bij Zwerfdier ben ik nog enkele keren bij de dierenarts geweest. Ik ben weer helemaal opgelapt. Inmiddels zit ik na te denken over mijn toekomst. Ik ben op leeftijd en ik wil graag lekker van mijn leven genieten. Als je mij rustig benadert kun je mij aaien. Dan ben ik wel een beetje bang maar ik doe niets. Gezien mijn leeftijd en mijn verleden is het niet raadzaam om mij bij kleine of drukke kinderen te plaatsen. Een heel rustig huis is het beste voor mij. Het is overigens de vraag of ik kan wennen aan het wonen in een huis. De toekomst gaat dat leren. Ik maak goed gebruik van de kattenbak. Wil je eens bij mij op bezoek komen? Dan maken we kennis en kun je mijn leuke en markante uiterlijk zien. Tot dan, groeten van Rakkie.

Rakkie   -   geplaatst

01-04-2003