Rinaldo zoekt een baasje met ervaring

Elke dag krijg ik bezoek van een trouwe fan. Zij is dol op mij en ik op haar. Alhoewel ik dat niet altijd laat merken. Hoe dat zit kan je lezen in mijn verhaal!

Toen ik 1 jaar oud was, liep ik met 8 poezenmaatjes bij de Noorderarcade in Alkmaar. Wij werden gevoerd door het personeel van een winkel. Omdat ik overlast veroorzaakte, ben ik gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Daar ben ik gecastreerd en gechipt. Hierna ben ik weer teruggeplaatst op de vindplaats. Omdat daar gebouwd wordt, kan ik daar niet meer leven. Daarom ben ik gevangen en woon ik weer bij Zwerfdier.

Bij de vindplek werd ik gevoerd door een lieve mevrouw. Heel trouw verzorgde zij mijn natje en droogje. Nu ik bij Zwerfdier woon, bezoekt zij mij elke dag. Dan krijg ik aandacht van haar zodat ik kan wennen aan menselijk contact. Daarvoor ben ik haar heel dankbaar!

Mijn karakter is terughoudend, rustig en goedaardig. Omdat ik altijd buiten heb geleefd, ben ik niet gewend aan mensen. Ik woon al een tijdje bij Zwerfdier, maar nog steeds vind ik mensen spannend. Als ze mij aaien met een verenstokje, vind ik dat prettig. Soms speel ik dan met het verenstokje, maar handen vind ik nog steeds heel eng. Het is belangrijk dat ik heel rustig en geduldig benaderd word. Anders word ik bang van jou. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Belangrijk: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Noorderarcade in Alkmaar.

Nu denk ik na over mijn toekomst. Het is heel belangrijk dat ik bij een baasje woon dat ervaring heeft met een kat zoals ik. Die mij met veel rust en geduld benadert en mij in mijn waarde laat. Een baasje dat accepteert als ik bang gedrag vertoon. Een ruime tuin is belangrijk voor mij. Vrijheid is heel belangrijk voor mij. Kinderen vind ik eng. Andere dieren vind ik leuk. Het is goed voor mij om bij een andere sociale kat te wonen.

*** UP-DATE *** Ik laat mij momenteel voorzichtig aaien door twee vrijwilligers. Als ik in een nieuw huisje ga wonen, kan het véle maanden duren voordat ik mij laat aaien. Het is ook mogelijk dat ik mij nooit zal laten aaien door mijn nieuwe baasjes. Daarom moeten zij totaal geen verwachtingen van mij hebben. Het is belangrijk hier heel serieus rekening mee te houden!

Nu ben ik benieuwd wie het aandurft met mij: Een bange kat, altijd buiten geleefd en mensen nog steeds eng vindt. Graag wil ik wonen bij een ervaren baasje, niet bij kinderen en wel bij een andere sociale kat. Word jij mijn nieuwe fan? Ik hoop het zo! Want ik verdien een mooi leven bij een toegewijd baasje. Pootje van Rinaldo.

P.S. Totdat ik naar een nieuw huisje ga, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Rinaldo

01-04-2010
25-11-2019
Rinaldo

Rinaldo in het echt zien?

<     Popeye
Sally     >