Rose zoekt een baasje met ervaring

Zie je mijn mooie vacht, vaalrood van kleur? Deze heeft dezelfde kleur als Rosé wijn. Rara, waarnaar ik vernoemd ben…..!

Mijn baasje verhuisde naar een kleinere woning. Doordat ik minder leefruimte had, kon ik mijn energie niet kwijt. Hierdoor zat ik niet goed in mijn vel. Ik begon de kleinkinderen aan te vallen en later ook mijn baasje. De kans is groot dat ik dit deed uit frustratie. Door mijn baasje wilde ik niet geaaid en opgepakt worden. Ook zat ik niet op schoot. Wel lag ik af en toe op de stoelleuning. Aan visite had ik een hekel. Die vond ik veel te druk.

BELANGRIJK: Ik heb altijd op een bovenwoning gewoond. Het is heel belangrijk dat ik genoeg leefruimte heb zodat ik mijn energie kwijt kan. Daarom zoek ik nu een huis met een tuin. Ik ben nog nooit op straat geweest en ben geen verkeer gewend. Het is belangrijk dat ik goed word begeleid met het naar buiten gaan. De mensen van Zwerfdier kunnen je hierover goed voorlichten. BELANGRIJK: Ik eet blaasbrokjes, deze moet ik de rest van mijn leven krijgen.

Graag wil ik wonen bij een rustig baasje met veel ervaring met katten. Absoluut zonder kinderen, die vind ik eng. In mijn vorige huisje leefde ik met een ander kat, dat ging goed. Hier loop ik los tussen andere katten. Soms gaat dit goed, soms ook niet. Daarom wil ik graag als enige kat in een huisje wonen. Dan heb ik geen stress van een andere kat.

BELANGRIJK: De kattengedragsdeskundige heeft gekeken naar mijn gedrag. Handen vind ik heel eng. Dit heeft te maken met mijn verleden. Ik ben niet agressief maar wel snel geïrriteerd als je met je handen dichtbij komt. Graag wil ik aandacht van mensen, maar als je mij wilt aaien schrik ik van je handen. Het is daarom het beste mij met rust te laten en mij mijn eigen gang te laten gaan. Ik moet zelf het initiatief nemen en het tempo bepalen als ik geaaid wil worden.

*UPDATE*: Inmiddels woon ik hier een tijdje. De mensen zien dat ik een lief karakter heb. Inmiddels laat ik mij dan ook voorzichtig aaien door mijn verzorgers. Zij beginnen dan met een houten krabbertje in mijn nekje en gaan dan langzaam over met de hand. Het is belangrijk dat ik je hand niet zie. Ik voel mij nu zo ontspannen, dat ik dit toelaat. Dit moet dan weel héél rustig en geduldig gebeuren. Dan krijg ik knijpoogjes geniet met volle teugen.

Nu komt de hamvraag: Wie durft het aan met mij? Ik ben niet de makkelijkste kat. Maar toch droom ik van een ding: Een huis met tuin en een baasje die mij in mijn waarde laat. Zodat ik weer een ontspannen kat kan zijn. Pootje van Rosé.

Rose

Geslacht
Kater
Geboren
04-11-2013
Opname
04-11-2019
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Rose

Rose

Rose

Rose

Rose

Rose in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Roderick
Silex     >