Sakura zoekt een huis met tuin

“Ik ben een lieve aanhankelijke knuffelpoes.”

“Konnichiwa!” Dat is Japans voor: “Hallo!” Sakura is een Japanse kersenboom die in de lente bloeit. Er komen dan hele mooie witte en lichtroze bloemetjes aan. Mijn vacht is wit, op een paar zwarte vlekken na. En mijn oortjes zijn lichtroze. Dus snap ik wel dat ze mij ook Sakura genoemd hebben. Of zou dat zijn omdat ik zo lekker naar kersenbloesem ruik? Je zou zelf eens kunnen komen snuffelen, hihi.

Geruime tijd geleden liep ik rond bij een winkelcentrum. Waar mijn huisje was, wist ik niet meer. Een chip had ik ook niet. De mensen vonden het dus beter als ik naar Stichting Zwerfdier zou gaan. Dat vond ik zelf ook een goed idee. Ze keken me hier helemaal na. En ik bleek gezond! Wel moest ik naar de tandarts. Die trok al mijn tanden en kiezen. Gelukkig kan ik nog steeds alles eten! Fijn voor mij hè?

Ik ben een lieve en aanhankelijke poes. Dol ben ik op aandacht van mensen! Je kunt mij echt een gezelligheidsdier noemen! Vaak zit ik op het aanrecht als mijn verzorgers binnenkomen. Dan krijg ik als eerste kat in de kamer knuffels en aaitjes. Slim hè? Een feestbeest ben ik verder niet. Ik heb een rustig karakter. Soms staar ik uren uit het raam, helemaal Zen. Dan bekijk ik goed wat er buiten allemaal gebeurt. Lekker luieren op een krabpaal vind ik ook heerlijk.

Graag woon ik in een rustig huisje. Bij één of twee ervaren en geduldige baasjes. Kinderen vanaf twaalf jaar vind ik ook gezellig. Maar ik wil wel dat die mij met rust laten als ik eet, drink, slaap of even geen zin heb in aandacht. Ook kan ik best samenwonen met één andere kat. Die moet dan geen vriendschap met mij willen sluiten. Daar zit ik niet zo op te wachten. Dus als er in mijn nieuwe huisje geen andere katten wonen, vind ik dat ook prima. Honden vind ik niet leuk, dus daarmee wil ik niet samenwonen.

Aandacht van mensen wil ik juist veel hebben in mijn nieuwe huisje. Als ik dat te weinig krijg, word ik ongelukkig. Daarom wil ik graag dat mijn baasjes parttime werken. Zodat ze veel tijd met mij door kunnen brengen. Dit is echt iets om goed rekening mee te houden voordat je mij in huis haalt. Een tuin bij mijn huisje is een echte must. Want ik wil graag naar buiten zodat ik de bloemetjes kan ruiken!

LET OP: als ik naar buiten ga, kunnen mijn mooie roze oortjes snel verbranden door de zon. Als je weleens verbrand bent, weet je hoe pijnlijk dat is. Gelukkig kun je het voorkomen door mijn oren in te smeren. Dit doe je voordat ik naar buiten ga. De mensen van Stichting Zwerfdier kunnen je hierover goed informeren.

BELANGRIJK: ik mag niet geplaatst worden in de buurt van het Geert Groteplein in Alkmaar.

Denk jij nu dat ik goed in jouw huisje en leven zou passen? Wil jij samen met mij genieten van de bloemetjes in jouw tuin? En kun je me de aandacht geven waar ik zo blij van word? Dan wacht ik alvast op het aanrecht tot jij mij komt bezoeken. “Dewa mata!” Je raadt vast al wat dat betekent: “Tot ziens!” Knuffel van Sakura.

Sakura

01-05-2019
29-04-2024
Sakura