Salar zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een rustige aanhankelijke kater”

Mijn mooie Perzische naam is Salar. Die naam past mooi bij mijn grijze uiterlijk, vind je ook niet? Dus als je op zoek bent naar een mooie kater met een exotische naam, ben je bij mij aan het juiste adres!

Al ruim 2 jaar kwam ik elke dag eten en slapen bij iemand in de tuin. De mensen zagen dat ik schuw bleef en er slechter uit ging zien. Daarom ben ik gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Toen ik hier kwam was ik heel erg van slag. Maar inmiddels gaat het goed met mij.  Nu mag ik op zoek naar een huisje, leuk hè?

Mijn karakter is bescheiden, rustig en aanhankelijk. Graag ben ik in de buurt van mensen. Mijn vaste verzorgers vind ik lief. Als ik ze zie miauw ik soms voor aandacht. Grappig hè? Dan laat ik mij graag door hen aanhalen en knuffelen. Maar ook zoek ik contact met mensen die ik niet ken. Die verwelkom ik in de hoop aaitjes te krijgen. Kortom, ik heb mij ontwikkeld tot een aanhankelijke kat. Daar ben ik best trots op!

Graag wil ik een tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Bij Zwerfdier trek ik mij van andere katten weinig aan. Ik vind het prima dat ze in dezelfde kamer wonen maar ik zoek ze niet op. Daarom kan ik in een nieuw huisje met een andere kat wonen. Het is dan wel belangrijk dat deze kat makkelijk en sociaal is. En dat die geen vriendschap met mij zoekt. Want dat hoeft niet voor mij. Maar ik kan natuurlijk ook goed als enige kat in een huisje wonen! Het liefst woon ik bij 1 of 2 rustige, geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Na mijn harde leven op straat heb ik mij bij Zwerfdier enorm ontwikkeld. Ik laat mij fijn aaien door de mensen. Maar in een nieuwe huiselijke omgeving zal ik de eerste tijd weer moeten wennen. Dan zal ik weer een tijdje bang en van slag zijn. Daarom is het belangrijk dat mijn nieuwe baasjes ervaring hebben met katten met een rugzakje. Dat zij de rust, geduld maar vooral ook het begrip hebben waarom ik zo moet wennen. Tijdens mijn socialisatieproces bij Zwerfdier kreeg ik vaak liquid snack of Gourmet. Daar kan je mij echt mee paaien. Dit kun je dan ook goed gebruiken om mijn vertrouwen te winnen. Houd je hier allemaal serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Zal ik nog eens wat leuks vertellen? Ik ben speels! Ja, wie had dat gedacht van mij. Als mijn verzorgers een stokje met een lint voor mij houden, wil ik die vangen. Dan hebben wij veel plezier met elkaar! Daarom vind ik het fijn als er in mijn nieuwe huisje met mij gespeeld wordt.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Melis Stokelaan in Alkmaar.

Ben jij het geduldige kattenbaasje dat mij gelukkig gaat maken in een fijn huisje? Ook al duurt het misschien een tijdje voor ik gewend ben? Wie weet word ik bij jou ook wel een aanhankelijke knuffelkat. Als jij dan ook nog een fijne tuin hebt, word ik helemaal blij. Wie weet verwelkom ik jou wel met een kopje. Dat zou leuk zijn hè? Tot snel! Kopje van Salar.

Salar   -   gereserveerd

Geslacht
Kater
Geboren
01-03-2015
Opname
02-03-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Salar

Salar

Salar

Salar in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Plukje
Sammy     >