Salar zoekt een huis met een ruime tuin

“Ik ben een heel terughoudende kater”

Mijn mooie Perzische naam is Salar. Die naam past mooi bij mijn grijze uiterlijk, vind je ook niet? Dus als je op zoek bent naar een mooie kater met een exotische naam, ben je bij mij aan het juiste adres!

Al ruim 2 jaar kwam ik elke dag eten en slapen bij iemand in de tuin. De mensen zagen dat ik schuw bleef en er slechter uit ging zien. Daarom ben ik gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Toen ik hier kwam was ik heel erg van slag. Maar nu gaat het steeds beter met mij. Nu mag ik op zoek naar een huisje, leuk hè?

Mijn karakter is verlegen, rustig en heel terughoudend. Er is nog een weg te gaan in mijn socialisatieproces. Mensen bij Zwerfdier die mij heel goed kennen, mogen mij aaien. Dat vind ik fijn. Maar bij onbekende mensen kijk ik eerst nog de kat uit de boom. Met lekkere dingen zoals liquid snack en gekookte kip ben ik goed te paaien. Dit kan dan ook goed gebruikt worden om een vertrouwensband met mij op te bouwen.

Graag wil ik een grote tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Bij Zwerfdier trek ik mij van andere katten weinig aan. Ik vind het prima dat ze in dezelfde kamer wonen maar ik zoek ze niet op. Toch ervaar ik stress van ze en ben ik het liefste de enige kat in huis. Het liefst woon ik bij 1 of 2 rustige, geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen. 

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat ik een huisje kom waar mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met bange katten. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Want die tijd en geduld heb ik echt nodig. In een nieuwe omgeving zal het wel eens een tijdje kunnen duren voordat ik gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Melis Stokelaan in Alkmaar.

Ben jij het hele geduldige kattenbaasje dat mij gelukkig gaat maken in een fijn huisje? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? Als jij dan ook nog een fijne grote tuin hebt, wil ik graag een keertje komen kijken. Houd je er rekening mee dat ik heel terughoudend overkom als je naar mij komt kijken? Ik hoop je gauw te zien! Kopje van Salar.

Salar

Geslacht
Kater
Geboren
01-03-2015
Opname
02-03-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Salar

Salar

Salar

Salar in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Mado
Scar     >