Scar zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een verlegen knuffelkat”

Mijn naam Scar betekent ‘litteken’ in het Engels. Zo ben ik genoemd omdat ik littekens op mijn neus maar ook op mijn ziel had. Inmiddels zit ik weer goed in mijn vel. De littekens zijn herinneringen aan het zwerversleven dat ik had. Maar nu is het tijd voor een mooie nieuwe toekomst. Eentje zonder littekens!

Ruim een jaar liep ik rond op de vindplaats. De mensen zagen dat ik er steeds gehavender uit begon te zien. Zo kon het niet langer. De VKA, Vermiste Katten Alkmaar, ving mij met een vangkooi. Zij brachten mij naar Stichting Zwerfdier. Hier ben ik medisch behandeld. Inmiddels ben ik helemaal opgeknapt en mag ik op zoek naar een huisje.

Mijn karakter is lief, rustig, bescheiden en schrikachtig. Eerst vond ik mensen eng maar inmiddels ben ik uitgegroeid tot een knuffelkat. Uit mijzelf vraag ik niet om knuffels. Maar als ik rustig benaderd en daarna geaaid word, geniet ik daarvan! Dan spin ik heel hard. Ook vind ik het heerlijk als mijn vacht gekamd wordt.

Het is belangrijk dat mensen mij rustig benaderen. Helemaal als ik mensen nog niet ken of als ik in een nieuw huisje kom wonen. Als dat namelijk niet rustig gebeurt, dan kan ik blazen of soms zelfs uithalen. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Graag zoek ik een rustig huis met een of twee rustige volwassen baasjes. Baasjes die gewend zijn om met katten om te gaan. Een tuin bij mijn huisje is een must. Kinderen vind ik te druk, daarmee wil ik dan ook niet samenwonen. Dus ook geen kinderen die op visite komen of oppaskinderen. Met andere dieren ga ik prima om. Ik laat ze met rust en zoek ze niet op. Daarom kan ik met een andere rustige sociale kat wonen. Het is dan wel belangrijk dat deze kat mij met rust laat.

Als ik in een nieuw huisje ga wonen, zal ik in het begin van slag zijn. Dan kan jij mij laten wennen aan jou met lekkere hapjes. Natvoer vind ik heel erg lekker. Daarom wil ik in mijn nieuwe huisje elke dag natvoer eten. Dit kan ook gebruikt worden om mij te laten wennen.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden op het Melkpad in Zuid-Scharwoude.

Ben jij geraakt door mijn verhaal? En kan jij mij een mooie toekomst geven zonder littekens? Dan hoop ik dat jij mij belt voor een afspraak met mij. Kopje van Scar.

Scar   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-03-2014
Opname
06-03-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Scar

Scar

Scar
<     Salar
Selena     >