Sira wil graag naar een nieuw huisje

In 2016 heb ik bij Stichting Zwerfdier gewoond en nu weer. Ik ga je vertellen hoe dat zit. Vanaf mijn geboorte woonde ik in een huis in een groep dieren. De groep werd te groot en mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Daarom ben ik met mijn katten-huisgenootjes naar de stichting gebracht. Bij binnenkomst zag ik er goed verzorgd uit. De mensen konden mij gemakkelijk nakijken en ook aaien en optillen. In mijn eerste huisje ben ik drukke kinderen en andere katten gewend. Ik kwam nooit buiten. Omdat ik een leuk en lief poesje ben mocht ik al snel naar mijn tweede huisje vertrekken. Dat was een flat en ook hier kwam ik niet buiten. Mijn baasje en ik gingen verhuizen naar een andere flat. Sindsdien was ik angstig en ook ongelukkig. Mijn baasje weet niet hoe dat komt want er waren geen grote veranderingen. Nu ik voor de tweede keer bij de stichting woon ben ik sociaal, gezellig maar soms een beetje verlegen. Ik heb behoefte aan aandacht, aaien en knuffelen. Daar geniet ik enorm van. Ik heb een makkelijk en vrolijk karakter. Soms ben ik een beetje schrikachtig en alert. Ik loop nu lekker los in mijn kamer samen met de andere katten. Dat gaat goed en dat vind ik heel gezellig. De mensen weten niet waarom ik in mijn tweede huisje angstig en ongelukkig was. Misschien is een tweede kat in huis leuk voor mij, een maatje. Misschien is een tuin ook wel leuk voor mij. Maar ik ben niet gewend aan het verkeer, dat kan dus heel gevaarlijk voor mij zijn. Maar ik ben nog een jonge poes en ik kan nog veel leren. Weet je wat heel grappig is? Als je mij aait gaat mijn staart in een soort krul over mijn rug staan. Wil je dat zien? Kom dan maar snel eens bij mij op bezoek. Dat vind ik erg leuk!

Sira   -   geplaatst

01-01-2016