Slushy zoekt een huis met tuin

“Ik ben een terughoudende poes”

Het leven van een zwerfpoes gaat niet over rozen. Je moet zorgen dat je te eten krijgt en een plekje om te slapen. Die moeilijke tijd ligt gelukkig achter mij. Nu hoop ik mooie nieuwe herinneringen te maken in een echt huisje. Dat vind ik spannend maar ook fijn.

Lange tijd liep ik rond op de vindplaats. Waarschijnlijk ben ik onderdeel geweest van de kattenkolonie die daar rondliep. De mensen hebben mij daar weggehaald en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst was ik van slag. Toch liet ik mij wel voorzichtig benaderen.

Mijn karakter is terughoudend, rustig en zachtaardig. Er zit geen kwaad in mij. Ik moet nog erg wennen aan alle nieuwe mensen, geluiden en geurtjes in de kamer. Dat vind ik allemaal nog eng. Daarom lig ik meestal in het holletje van de krabpaal. Daarin voel ik mij veilig. Maar soms lig ik ook op een plankje. Dat vind ik dan best spannend. Als mijn verzorgers mij benaderen, schrik ik soms. Toch laat ik mij wel zachtjes aaien over mijn rug. Dan laat ik niet merken dat ik dat fijn vind. De aandacht van mensen is nog wennen voor mij.

In mijn nieuwe huisje wil ik graag naar buiten. Veel buitenruimte is belangrijk voor mij. Met andere katten kan ik samenwonen. Het is dan wel belangrijk dat de andere kat makkelijk en sociaal is. Ik kan niet met een dominante kat samenwonen. Ik kan ook als enige kat in een huisje wonen. Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik niet met kinderen in een huisje wonen.

Graag wil ik bij een of twee volwassen baasjes wonen. Het is belangrijk dat zij rustig zijn en veel ervaring hebben in het omgaan met terughoudende katten. Het is fijn als zij veel tijd en geduld hebben. Zodat ik mij stapje voor stapje op mijn gemak kan gaan voelen. In een huiselijke omgeving zal het namelijk een tijd duren voordat ik een beetje gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen?

Graag eet ik brokjes. Natvoer eet ik niet zo goed. Gekookte kipfilet vind ik wel lekker.

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Zuidervaart in Zuidschermer.

Ben jij het ervaren kattenbaasje waarmee ik samen mooie nieuwe herinneringen kan maken? Zodat ik alle slechte herinneringen van mijn zwerversleven snel vergeet? Dat is namelijk mijn grootste wens. Want ik ben namelijk nog een jonge poes met een heel leven voor mij! Bel je snel voor een afspraak? Houd je er dan rekening mee dat ik terughoudend overkom als je naar mij komt kijken? Knipoogje van Slushy.

Slushy

Geslacht
Poes
Geboren
01-09-2019
Opname
30-08-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Slushy

Slushy

Slushy in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Shiva
Smasher     >