Snuggy zoekt een huis met tuin

Ze zeggen wel eens ‘ogen zijn de spiegels van de ziel’. Als je goed in mijn ogen kijkt, zie je om mijn iris een mooi donkergroen randje. Daaromheen is het lichtgroen. Mijn verhaal vertelt je wat mijn ziel heeft meegemaakt.

Toen ik een ongeveer 1 jaar jong was, ben ik weggelopen van huis. Ik ben 1,5 jaar vermist geweest. Al die tijd heb ik rondgezworven op een industrieterrein. Daar liep ik tussen de vrachtwagens. En daar scharrelde ik, zo goed en zo kwaad als dat ging, mijn kostje bij elkaar. Het was een moeilijke tijd en een slechte plek voor een kat. Toch had ik geen keus, ik moest overleven. Uiteindelijk ben ik gevonden door de VKA: ‘Vermiste Katten Alkmaar’. Zij vonden mijn baasje. Maar hij wilde mij niet meer terug. Nu woon ik bij Stichting Zwerfdier.

In het begin van mijn verblijf was ik van slag. Omdat ik lang geen contact met mensen had, vond ik het alles heel spannend. Inmiddels loop ik los in de kamer. De mensen zoeken toenadering. Dat vind ik een beetje eng maar laat het wel toe. Als ik eerst op mijn koppie gekriebeld word, laat ik mij daarna over mijn lijfje aaien. Stiekem vind ik dat best fijn! Maar omdat ik een stoere kater ben, laat ik dat niet zo merken.

Mijn karakter is verlegen en rustig. Het liefste lig ik veilig in een holletje van de krabpaal. Het is duidelijk dat ik tijd nodig heb om te wennen aan mensen. Door alles wat er gebeurd is, ben ik onzeker geworden. Met geduld en tijd van lieve baasjes, hoop ik weer een zelfverzekerde kat te worden. Er zit geen kwaad in mij.

Nu mag ik een huisje zoeken. Heel graag wil ik een tuin waar ik lekker in het zonnetje kan liggen. Andere katten vind ik prima. Soms blaas ik naar ze maar ik doe niks. Dus ik kan met een andere zelfstandige kat wonen. Kinderen ben ik niet gewend. Daar wil ik niet mee samenwonen.

** BELANGRIJK ** Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Pascalstraat èn in de buurt van de Zandhorst in Heerhugowaard!

Ben je geraakt door mijn verhaal? Dan hoop ik dat jij mij een veilig thuis kan bieden. Dat heb ik verdiend na alles wat ik heb meegemaakt. Houd je er rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar mij komt kijken? Dáág! Kopje van Snuggy.

Snuggy   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-01-2018
Opname
27-04-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Snuggy

Snuggy

Snuggy

Snuggy
<     Snoettie
Troy     >