Speykie wil graag naar een nieuw huisje

Ken je het spreekwoord 'Hoge bomen vangen veel wind'? Nou, ik wel hoor, maar al te goed. Hier vertel ik mijn verhaal. Weet je waar de Korteweg is? Nahh, ik wel. Die gevaarlijke weg ligt tussen Heerhugowaard Het Kruis, Hensbroek en Rustenburg. Lekker landelijk hè? Daar staan heel leuke hoge bomen. Op een dag klom ik in zo’n boom. Tja, daar zat ik dan, hoog in een boom, ver van de bebouwing. Er staan enkele landhuizen, verder niets. En toen, drama, durfde ik niet meer uit de boom te komen. Omstanders zagen mij zitten en na twee dagen sloegen ze alarm. Ze hebben de dierenambulance gebeld. Samen hebben ze mij uit de boom weten te krijgen. Dat was nog een hele toestand. De mensen van de dierenambulance brachten mij meteen naar Stichting Zwerfdier. Ik had erge honger en dorst en ik ging meteen eten en drinken want daar was ik wel aan toe. Mijn verzorgers weten dat ik geen zwerver was, ik liep gewoon ongecastreerd in de wijde omgeving te wandelen. Bij de stichting weten ze mijn verhaal van deze periode. Nu zoek ik een nieuw huisje. Dat lijkt me niet zo moeilijk want ik ben erg lief, vrolijk en ik zie er leuk uit. Mijn vacht heeft veel wit en ook veel zwart. Op mijn leuke roze neus ben ik heel trots, en ook op mijn witte snorharen en de witte sprieten bij mijn oogjes. Als ik in de spiegel kijk ben ik heel blij met mijzelf. Ik weet nog meer te vertellen. De mensen vinden mij een heel lieve knuffelkat. En dat ben ik ook! Ze geven mij graag aandacht en aaitjes en daar geniet ik van. Ze nemen mij op schoot, prima, ik vind het helemaal geweldig. Ik ben hier bij de stichting gecastreerd en nu verwachten de mensen dat ik dichtbij huis blijf als ik mijn ommetje ga maken. Mijn verzorgers schatten in dat ik gemakkelijk in een gezin met grotere kinderen kan wonen. Heel kleine kinderen vind ik niet leuk. Die zijn mij te druk. Samen met een ander huisdier? Misschien, dat moeten mijn verzorgers nog even onderzoeken. Weet je wat ik graag wil? Een huis met een tuintje bij lieve mensen die mij aandacht geven maar zonder hoge bomen, ha ha. Vind je een lieve jonge kater leuk? Dan nodig ik je graag uit om kennis met mij te komen maken. Tot binnenkort!

Speykie   -   geplaatst

05-05-2015