Stip zoekt samen met Kovu een huis met een grote tuin of erf

“Ik ben een verlegen kater”

Mijn naam is Stip. Eigenlijk heb ik meer vlekjes dan stippeltjes. Dus waarom ik Stip genoemd ben, geen idee. Maar origineel bedacht is het wel!

Mijn moeder Sunny liep al een tijdje rond op de vindplaats. Maar omdat ze naast mij nog 2 kittens had, moest zij zo snel mogelijk worden gevangen. Toen zijn we met ons allen bij Stichting Zwerfdier komen wonen. Bij Zwerfdier heb ik kater Kovu ontmoet. Het klikte meteen tussen ons. Nu mogen we met z’n tweeën op zoek naar een huisje, leuk hè?

Mijn karakter is verlegen en terughoudend. Maar ik ben wel nieuwsgierig. Als ik je zie, blijf ik rustig even in mijn mandje afwachten. Dan kijk ik eerst de kat uit de boom. Als ik denk dat niemand mij ziet, speel ik gezellig. Kovu kijkt dan van een afstandje naar mijn gekke fratsen. Dus het zou fijn zijn als je wat leuke speeltjes voor mij hebt!

BELANGRIJK: Ik wil naar een huisje met een of twee rustige baasjes. Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rekening houden met mijn verlegen en terughoudende karakter. Dat ze mij rustig benaderen. En dat zij ervaring hebben met katten zoals ik. Dat ik tijd krijg om mij op mijn gemak te gaan voelen. Kleine kinderen vind ik niet leuk. Maar bij een gezin met jongeren vanaf 16 jaar wil ik wel wonen. Wel moeten zij dan weten hoe zij met een verlegen kater om moeten gaan. Waarschijnlijk zal ik in het begin een lichte terugslag in mijn gedrag krijgen. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

Een huis met een grote tuin is belangrijk voor mij. Of een boerderij, dat lijkt me ook heel leuk. Hoe meer ruimte, hoe fijner ik het vind.Als ik maar naar buiten kan, samen met Kovu, dan ben ik een gelukkige kater.

In mijn nieuwe huisje mag best één andere sociale kat wonen. Deze kat moet wel andere katten gewend zijn. Maar het hoeft niet persé. Het is ook prima als ik in mijn nieuwe huisje samen met Kovu woon. Aan honden ben ik niet gewend. Dus ik wil niet naar een huisje met honden.

Ik ben dol op blikvoer. Vooral die kleine blikjes gourmet vind ik heerlijk. Daarmee kan je mij echt paaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden in mijn socialisatieproces.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van Geestmerambacht bij Koedijk of in de buurt van de Hoogegeest in Akersloot.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij gelukkig wil maken? Dat geduld heeft ook al duurt het lang voor ik mijn terughoudendheid overwonnen heb? En heb jij die fijne ruime tuin of erf waar ik me naar hartenlust kan uitleven? Maak dan gauw een afspraak en kom Kovu en mij bewonderen. Houd je er rekening mee dat we terughoudend overkomen als je naar ons komt kijken? Hopelijk tot gauw! Pootje van Stip. (En natuurlijk ook van Kovu!).

Stip

Geslacht
Kater
Geboren
15-05-2021
Opname
04-07-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Stip

Stip

Stip

Stip in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Sprite
Stitch     >