Symon zoekt een huis met tuin

“Ik ben een terughoudende kater”

Ik heet Symon. Niet met een `i` maar met een `y`. Mooie naam hè? Ze vertelden mij dat mijn naam ‘Luisteraar’ betekent. Laat ik daar nou heel goed in zijn! Want als je tegen mij praat luister ik heel stil naar jou.

Geruime tijd liep ik rond op de vindplaats. Waarschijnlijk was ik onderdeel van een kattenkolonie die daar woonde. Men besloot om mij naar Stichting Zwerfdier te brengen. Bij binnenkomst was ik erg bang maar wel lief.

Mijn karakter is rustig en terughoudend. Geaaid worden vind ik nog eng. Maar mijn verzorgers mogen mij wel al met een verenstokje aaien. Er zit geen kwaad in bij mij. Maar ik ben nog wat argwanend naar mensen toe. Het kost tijd voordat ik de mensen leer vertrouwen. Wil jij mij die tijd geven?

Graag woon ik bij een of twee geduldige volwassenen in huis. Met jong volwassenen vanaf circa 18 jaar kan ik samenwonen. Vanwege mijn terughoudende gedrag zoek ik baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Baasjes die mij veel tijd en geduld geven om weer een normaal kattenleven te leiden. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

Het liefste woon ik samen met een andere sociale kat. Daar kan ik mij namelijk aan optrekken. Dat is goed voor mijn socialisatie. Graag wil ik een tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Waarschijnlijk zal ik in het begin een terugslag in mijn gedrag krijgen. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Zuidervaart in Zuidschermer.

Woon jij al samen met een sociale kat? En heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Zodat ik mijn eigen tempo bij jou mag wennen? Dan hoop ik dat jij snel contact opneemt voor een afspraak. Houd je er rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar mij komt kijken? Wie weet luister ik binnenkort naar al jouw mooie verhalen. Een luisterend oortje van Symon.

Symon   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-08-2018
Opname
23-08-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Symon

Symon
<     Sunny
Tibby     >