Tess zoekt een huis met tuin

“Ik ben een temperamentvolle knuffelpoes”

Rood is de kleur van vuur, passie en hartstocht. Maar vooral de kleur van liefde. Allemaal mooie kenmerken. Daarom ben ik trots dat ik een mooie rooie poes ben!

Mijn baasje heeft mij afgestaan omdat ik soms fel kan reageren. Haar vertrouwen in mij was zij kwijt. Nu woon ik bij Stichting Zwerfdier en mag ik een nieuw huisje zoeken.

Mijn karakter is lief en temperamentvol. Ik ben een knuffelkat. Graag flank ik langs je benen en geef ik kopjes. Dan wil ik graag geaaid worden. Soms heb ik na een paar aaitjes genoeg. Dan wil ik dat je stopt met aaien. Als mijn baasje ging zitten, sprong ik meteen op schoot. Maar als ik eenmaal lag, wilde ik met rust gelaten worden. Anders raakte ik geïrriteerd. Dit is belangrijk om rekening mee te houden als ik bij jou op schoot lig. Optillen vind ik niet leuk.

LET OP: Ik reageer vaak alert op drukke dingen in mijn omgeving. Dan kan ik geïrriteerd raken. Hierdoor kan ik soms onberekenbaar zijn in mijn gedrag. Het is dan ook belangrijk om mij goed te leren kennen. Zodat je ziet hoe je met mij moet omgaan en wanneer je mij met rust moet laten. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Als ik nadenk over mijn huisje, heb ik een paar wensen. Graag wil ik in een rustig huisje wonen met weinig prikkels. Het liefst woon ik dan ook bij 1 of 2 baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Kleine kinderen vind ik niet leuk. Die zijn veel te druk voor mij. Ik kan wel bij een jong volwassene wonen vanaf ca. 18 jaar. Een tuin is belangrijk voor mij. Daarin kan ik mijn energie kwijt. Andere dieren vind ik niet gezellig. Daarom wil ik als enige kat in een huisje wonen.

Is jouw lievelingskleur rood? En, spreekt mijn verhaal en mijn mooie rooie uiterlijk jou aan? Maar vooral, heb jij genoeg ervaring om om te gaan met een kat zoals ik? Dan vind ik het gezellig als je binnenkort langskomt voor een date. Wie weet klikt het wel tussen ons. Tot snel! Kopje van Tess.

Tess   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
02-05-2017
Opname
23-12-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Tess

Tess

Tess
<     Semmy
Troy     >