Tibby zoekt een huis met tuin

“Ik ben een verlegen kater”

Mijn naam is Tibby en weet je waarom ik zo heet? In Spanje betekent mijn naam “Mooi”. En dat is precies wat ik ben, met mijn cyperse vacht met veel wit en mijn lekkere bolle toet.

Ooit heb ik een huis gehad. Maar de eigenaar heeft mij op straat gezet. Hij heeft mij aan mijn lot overgelaten met een gebroken poot toen ik nog een kitten was. Daarom loop ik een beetje mank. Gelukkig waren er lieve mensen in de buurt die mij eten gaven. Maar bij hen kwam ik nooit binnen. Na 4 jaar rondlopen begon ik er slechter uit te zien. Toen ben ik gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst was ik erg van slag en niet benaderbaar. Er is besloten dat ik in het grote adoptieverblijf mocht gaan wonen. Zo had ik de ruimte om tot rust te komen. Inmiddels gaat het een stuk beter met mij. Het is fijn dat ik nu een mooi huisje mag zoeken.

Tijdens mijn zwerversleven vertrouwde ik de mensen niet genoeg om bij ze naar binnen te gaan. In het adoptieverblijf kreeg ik tijd en ruimte om aan mensen te wennen. Van nature ben ik een verlegen kater. Maar als ik rustig benaderd word, vind ik aandacht en kroelen fijn. In het adoptieverblijf laat ik mij steeds vaker lekker aaien. Leuk hè?

In het huisje waar ik naar toe ga, mag best een andere sociale kat zijn. Maar het hoeft niet persé. Het is ook prima als ik enige kat ben. Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet.

Graag wil ik een tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Omdat ik jarenlang gezworven heb, is het wel belangrijk dat ik een tijd binnen word gehouden om aan het huis te wennen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rekening houden met mijn verlegen karakter en mij rustig benaderen. Dat zij ervaring hebben met katten zoals ik. Dat ze mij veel tijd en geduld geven om mij op mijn gemak te gaan voelen. Kleine kinderen vind ik niet leuk. Maar bij een gezin met jongeren vanaf 16 jaar wil ik wel wonen. Wel moeten ze dan weten hoe ze met een verlegen kater om moeten gaan. Waarschijnlijk zal ik in het begin een lichte terugslag in mijn gedrag krijgen. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

Lekkere hapjes, zoals blikvoer of kittenbrokjes vind ik heerlijk. Als ik fijn aan het smikkelen ben, kun je me ook aaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden om onze vertrouwensband op te bouwen.

BELANGRIJK: VACHTVERZORGING: Ik moet regelmatig gekamd worden om mijn oude vacht kwijt te raken. Ik laat dit toe, maar vind het niet heel fijn. Een ervaren kattentrimmer aan huis kan dit ook doen. De mensen van Zwerfdier kunnen je hierover informeren.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van het Fransepad in Noord-Scharwoude.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat ik zoek? En heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Als jij ook nog een fijne tuin hebt, maak dan snel een afspraak en kom mij bewonderen. Houd je er rekening mee dat ik terughoudend overkom als je naar me komt kijken? Hopelijk tot gauw! Kopje van Tibby.

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.Tibby

Geslacht
Kater
Geboren
01-12-2016
Opname
05-02-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Tibby

Tibby

Tibby

Tibby

Tibby in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Sunny
Victor     >