Tikus zoekt een bovenwoning

Mijn rugzakje zat vol met vervelende ervaringen. Maar dat is nu verleden tijd. Vanaf nu vul ik mijn rugzakje alleen nog maar met mooie nieuwe herinneringen.

Lange tijd liep ik rond op de vindplaats. Omdat ik er heel slecht en verwaarloosd uitzag, ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Lange tijd heeft de dierenarts mij voor verschillende dingen behandeld. Mijn ontlasting is een punt van aandacht. Deze is soms goed en soms niet. Daarom krijg ik hypoallergene brokjes. Deze moet ik mijn hele leven blijven eten. Ik ben gek op natvoer maar daar kan ik dunne ontlasting van krijgen. Daarom is gekookte kip of vis beter voor mij, afgewisseld met heel soms een portie natvoer.

Lange tijd at ik niet goed en klonk ik benauwd. Er zat een poliep in mijn keel. Deze is verwijderd en daarvan ben ik enorm opgeknapt. De kans is aanwezig dat deze poliep terug komt. Deze kan dan weer verwijderd worden. Ik gebruik geen medicatie. Belangrijk: De mensen van Zwerfdier kunnen je uitgebreid voorlichten over mijn verleden en mijn medische geschiedenis.

Ik ben een langharige poes. Mijn vachtverzorging verdient extra aandacht. Maar kammen vind ik niet zo leuk. Het is belangrijk dat dit rustig en zonder opdringen gebeurt. Een baasje met ervaring met langharige katten is belangrijk. Mocht kammen niet lukken, is scheren bij een trimmer of een dierenarts een goede optie.

Nu ga ik het hebben over mijzelf. Ik ben heel erg speels. Spelen met verenstokjes vind ik heel leuk. Daar word ik heel vrolijk en fanatiek van! Knuffelen en aaien vind ik fijn. Als ik in de stemming ben geniet ik daarvan en kroel ik om je heen. Als ik geen aandacht wil, geef ik dat aan. Soms ben ik wat wispelturig. Andere dieren vind ik niet zo leuk, kinderen ook niet. Graag wil ik wonen op een bovenwoning.

Belangrijk: Mijn nieuwe huis mag niet in de buurt van de Constantijn Huygensstraat in Heerhugowaard zijn.

Ben jij na het lezen van mijn uitgebreide verhaal geïnteresseerd in mij? Kan jij mij een goed huisje bieden met daarin alle dingen die voor mij belangrijk zijn? Dat zou fijn zijn want na alles wat ik heb meegemaakt, ben ik toe aan een veilig en fijn huisje. Liefs van Tikus.

Tikus   -   geplaatst

28-05-2011