Tom zoekt een nieuw huisje

Tom zoekt voor de vierde keer een nieuw huisje.

De mensen zeggen wel eens dat drie keer scheepsrecht is. Nou, ik ga dat spreekwoord veranderen: volgens mij is vier keer scheepsrecht. Ik zoek namelijk voor de vierde keer een eigen huisje. Ik zal je vertellen hoe dat zit.

Ik woonde in een leeg huis en de nieuwe bewoner wilde niet voor mij zorgen. Ze belden de dierenambulance en ik mocht meerijden naar Stichting Zwerfdier. Nou, ik vond het prima hoor. Hier komen allemaal leuke mensen bij mij op bezoek. Ik vind iedereen lief en de mensen vinden mij lief. Ze noemen mij Tom. Je mag mij knuffelen, aaien en vertroetelen. Dat vind ik heerlijk, dan ga ik je handen likken. Laatst zagen ze dat ik schichtig reageer als ik kinderstemmen hoor.

Omdat ik heel leuk ben mocht ik al snel naar mijn nieuwe huisje vertrekken. Maar mijn nieuwe baasje werkte in ploegendiensten. Hij was op onregelmatige tijden thuis. Ik voelde mij vaak eenzaam. Uit verveling ging ik met de meubels en de huisinrichting spelen. Dit kon zo niet doorgaan en daarom ging ik voor de tweede keer bij Zwerfdier wonen.

Al heel snel kwam er een lieve mevrouw die mij graag in huis wilde hebben. Ik had het daar naar mijn zin. Zij was veel thuis. Dat vond ik fijn want ik houd nu eenmaal van gezelligheid en aandacht. En als ik die niet krijg, ga ik miauwen en dan reageren de mensen wel. Grappig hè? Ik vind het alleen niet fijn als ik aan de zijkanten van mijn lijf word geaaid. Dan kan ik soms uithalen. Heel soms doe ik een beetje nukkig, maar niet vaak hoor.

Verdrietig genoeg is mijn baasje overleden en daarom woon ik nu opnieuw bij Zwerfdier. En nu zoek ik dus voor de vierde keer een nieuw huisje. Dus ik ga het maar gewoon vragen: ben je veel thuis, heb je veel tijd voor mij, heb je een tuin en geen kinderen en geen andere dieren in huis? Mag ik dan bij jou komen wonen? Dat lijkt mij heel fijn. Groetjes van Tom.

Tom   -   geplaatst

01-05-2011