Troy zoekt een baasje met ervaring

Het leven van een zwerfkat is keihard. Je loopt op straat door weer en wind. Altijd moet je je kostje bij elkaar scharrelen en een plekje voor de nacht zoeken. Dat is moeilijk en verdrietig. Wat is het dan fijn om op een veilige plek opgevangen te worden! Hier mijn verhaal.

Maanden lang liep ik rond op de vindplaats. Mijn vinder kreeg mij in de gaten en zag dat ik geen baasje had. Toen ik gewond was aan mijn oor, werd het tijd dat ik van straat werd gehaald. Ik werd naar Stichting Zwerfdier gebracht. Daar werd mijn oor behandeld. Gelukkig is deze nu genezen. Na mijn castratie en het knippen van mijn nagels, mag ik op zoek naar een huisje.

Vanaf het begin van mijn verblijf moest ik ontzettend wennen aan alles. De verschillende mensen, het verblijf en de geurtjes, alles was vreemd voor mij. Ik was dan ook flink van slag. Omdat ik heel schuw gedrag vertoonde, mocht ik naar het adoptieverblijf verhuizen. Daar heb ik het inmiddels prima naar mijn zin!

Mijn karakter is in het begin heel erg schuw. Na gewenning ben ik terughoudend, goedaardig en rustig. De mensen zien dat ik begin te wennen aan het contact met hen. Ik begin ze wat meer te vertrouwen. Heel voorzichtig kom ik naar ze toe voor wat aandacht. Een aai over mijn bol of mijn lijfje vind ik fijn. Soms geef ik zelfs kopjes. Leuk hè? Als ik je eenmaal vertrouw ben ik graag bij je in de buurt. Het is daarom fijn als je parttime werkt.

BELANGRIJK: In een nieuw huis zal ik weer van voren af aan moeten beginnen met socialiseren! Dan zal ik in het begin heel schuw gedrag vertonen. Ik heb dan tijd en geduld nodig om het vertrouwen weer op te bouwen. Mijn nieuwe baasjes kunnen dan werken met een verenstokje. Als zij mij daarmee aaien, ontspan ik langzaam. Lekkere hapjes kan je ook gebruiken om mij mee te paaien. Het is belangrijk dat mijn toekomstige baasje ervaring heeft met een kat zoals ik. Houd je hier heel serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Omdat ik gewend ben om buiten te komen, wil ik graag een tuintje bij mijn huis. Ik ga hier goed om met de andere katten. Toch denk ik dat ik liever als enige kat in een huisje woon. Kinderen vind ik eng en druk. Daarom wil ik niet bij kinderen wonen.

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Steenuil in Heerhugowaard.

Nu komt de hamvraag: Wie durft het aan met mij? Over mijn verleden is niks bekend. Dus of ik een huiselijk leven gewend ben, weet ik niet meer. Wat ik wèl weet is dat ik een kans verdien op een mooi leven. Een leven waar ik goede verzorging krijg en veel liefde. Vervul jij mijn grootse wens? Groetjes van Troy.

P.S. Tot ik een huisje heb gevonden mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Troy

Geslacht
Kater
Geboren
01-05-2014
Opname
13-05-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Troy

Troy

Troy

Troy in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Tess
Twix     >