Vonnie zoekt een nieuw huisje.

Geloof jij in vier keer scheepsrecht? Ik wel! Hier is mijn verhaal.

Tja, nu woon ik voor de derde keer bij Stichting Zwerfdier. De eerste keer was omdat ik liep te zwerven in Heiloo. De tweede keer was omdat ik onberekenbaar gedrag had. Toen heb ik enkele maanden in het mooie grote adoptieverblijf gewoond. De derde keer was omdat ik de laatste tijd binnen in huis plaste maar niet op de kattenbak. Misschien had het ermee te maken dat ik niet meer naar buiten kon. Of omdat mijn baasje niet meer zo goed voor mij kon zorgen. Maar dat weet ik niet zeker. Mijn baasje heeft een slechte gezondheid en kan het schoonmaken niet meer aan. Daarom heeft zij het moedige besluit genomen om afscheid van mij te nemen. Zij gunt mij een mooie toekomst.

De mensen mogen mij aaien. Maar ik heb een fel karakter en ik kan onverwachts uithalen. Verder ben ik op mijn hoede. In het verleden ging ik goed om met kleine kinderen. Maar omdat ik wat onberekenbaar ben is plaatsing bij kleine kinderen niet verstandig.

Mijn grootste hobby is buiten in de tuin lopen en zitten. Daar geniet ik heel erg van. Ondertussen vang ik hier een vogeltje en daar een muisje. Ik ben zeg maar een stoere poes. Maar ik geniet ook van het leven in huis. Toen ik gewend was aan mijn vorige baasje, zocht ik haar gezelligheid vaak op. Soms zat ik bij haar op schoot of lag ik langs haar benen. Dat vond ik fijn.

Mijn vacht heeft een mooie cyperse schildpad tekening met veel wit erin.

In het verleden had ik geen probleem met andere katten. In mijn vorige huisjes was ik de enige kat in huis. Gezien mijn onzindelijkheid in mijn laatste huis vind ik het niet verstandig om mij bij andere huisdieren te plaatsten. Het is belangrijk om zoveel mogelijk oorzaken van mogelijke stress weg te nemen. Daarom is wonen in een rustig huisje met tuin, bij mensen die ervaring hebben met katten, belangrijk voor mij. Eind september 2018 is mijn urine onderzocht. Alles was goed. En hier bij de stichting doe ik al mijn behoeftes op de kattenbak. Ik ben dus gewoon zindelijk.

Ik heb wel zin in een frisse doorstart. Zie je het wel zitten met mij en gun jij mij die vierde keer scheepsrecht? Mag ik je dan vragen om een afspraak met mij te maken? Graag, dat vind ik leuk. Tot dan, liefs van Vonnie.

Vonnie

20-06-2011
Vonnie

Vonnie in het echt zien?