Weronika zoekt samen met Blixem een huis met tuin

“Ik ben een heel terughoudende speelse poes”

Mijn naam is Weronika met een ‘W’. Maar als je mij per ongeluk met Veronika aanspreekt, luister ik echt niet naar je hoor! Want ik ben héél trots op mijn aparte naam! Met mijn mooie zwarte jasje en een klein wit streepje op mijn neus zie ik er schattig uit.

Toen ik 6 weken was, liep ik te zwerven op de vindplaats. Ik was veel te jong en te klein om op straat te blijven zwerven. Daarom ben ik door de dierenambulance naar Stichting Zwerfdier gebracht. Hoewel iedereen lief voor me was, bleef ik bang voor de mensen. Twee keer ben ik naar een huisje gegaan. Helaas is dit beide keren niet goed gegaan. In die huisjes was ik namelijk onzindelijk, terwijl ik dat bij Zwerfdier nooit ben geweest. Er is geen oorzaak voor mijn onzindelijkheid gevonden. Bij Zwerfdier woon ik nu in het grote adoptieverblijf. Daar kan ik lekker mijn eigen gang gaan.

Mijn karakter is speels maar ook heel terughoudend en onzeker. Spelen is een van mijn favoriete hobby’s. Als iemand met mij speelt met een veertje, vergeet ik bijna dat ik mensen best wel eng vind. En met een veertje laat ik mij ook wel aaien. Dan begin ik ook te spinnen van genot. Leuk hè?

In het adoptieverblijf heb ik kater Blixem ontmoet. Het was liefde op het eerste gezicht. We zijn vaak samen te vinden en knuffelen wat af! Met hem voel ik mij een stuk zekerder. Nu mogen we samen naar een nieuw huisje toe. Fijn voor ons hè? Maar in ons nieuwe huisje mogen echt géén andere katten wonen. Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet.

Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen. Een of twee ervaren baasjes zijn ideaal voor mij. Het is belangrijk als mijn baasjes regelmatig thuis zijn om mij aandacht te geven en mij te laten wennen.

Blixem en ik willen naar een huis met een tuin in een rustige buurt. Omdat Blixem lang heeft gezworven, moet er wel een schutting om de tuin staan. Houd je hier rekening mee als je ons in huis haalt?

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rustig zijn en veel ervaring hebben in het omgaan met hele terughoudende en onzekere katten. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen in een huisje. En die niet te veel verwachtingen van me hebben. Die vaak thuis zijn om me goed te laten wennen. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

Lekkere hapjes, zoals blikvoer en gekookte kipfilet vind ik heerlijk. Eigenlijk lust ik alles! Daarmee kan je mij echt paaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden om een vertrouwensband op te bouwen.

Mijn verzorgers kunnen mij niet optillen. Als ze te dichtbij komen, vind ik dat eng. Het is onduidelijk of dit in de toekomst zal gaan veranderen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

BELANGRIJK: Er is een kans dat ik in mijn nieuwe huisje opnieuw onzindelijkheidsgedrag ga vertonen. Maar omdat ik samen met Blixem ben die ik vertrouw, hoop ik dat het deze keer goed gaat. Het helpt ook als je ervoor zorgt dat er meerdere kattenbakken beschikbaar zijn.
De mensen van Zwerfdier lichten je hier verder over in. Houd je er wel serieus rekening mee dat dit kan gebeuren?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Middenweg in Heerhugowaard.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat ik zoek? En wil jij Blixem en mij een fijne toekomst geven? Als jij ook nog een fijne tuin met schutting in een rustige buurt hebt, maak dan snel een afspraak en kom ons bewonderen. Houd je er rekening mee dat ik heel terughoudend overkom als je naar me komt kijken? Enne….. niet vergeten mijn naam goed uit te spreken hè? Hopelijk zien we je gauw! Pootje van Weronika (en ook van Blixem natuurlijk).

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Weronika

Geslacht
Poes
Geboren
17-12-2019
Opname
05-11-2019
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Weronika

Weronika

Weronika

Weronika

Weronika

Weronika in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Troy
Wittie     >