Whisky zoekt samen met Wanda een huis met ruime tuin

“Ik ben een terughoudende kater”

Buenas tardes! Ik ben kater Whisky en ik ben geboren in Spanje. Mijn Spaanse temperament in combinatie met mijn Hollandse nuchterheid, is iets waar ik heel trots op ben!

Samen met mijn zusje Whoopie en mijn huisgenootje poes Wanda ben ik afgestaan. Dit omdat ons baasje helaas overleden is. Dit was heel verdrietig voor ons. Wij moesten al onze zekerheden achterlaten. Nu zitten wij bij Stichting Zwerfdier en hopen op een nieuw fijn huisje.

Wij woonden op een groot erf met bos daar omheen. Het huis hadden wij als thuisbasis. Wij zijn dan ook echte buitenkatten. Mensen waren wij dan ook niet zo gewend. Maar toch vroeg ik soms om aandacht van mijn baasje. Kinderen en honden zijn wij niet gewend. Daarmee willen wij dan ook niet samenwonen.

In het begin van ons verblijf waren wij erg bang. Inmiddels wonen wij een tijd in het adoptieverblijf. Daar ben ik veel buiten te vinden. De ruimte van de tuin en alle aandacht van alle verzorgers, doen ons heel erg goed. Wij zitten veel beter en gelukkiger in ons vel. Fijn voor ons hè?

Inmiddels leer ik de vaste verzorgers beter kennen. Ik begin ze meer te vertrouwen en kom al meer los. Aandacht laat ik dan ook steeds meer toe. Dan vind ik het fijn om geaaid te worden op mijn kopje, kin en wang. Door mensen die ik nog niet ken, wil ik nog steeds met rust en geduld benaderd worden. Het is daarom belangrijk dat onze toekomstige baasjes ervaring hebben met terughoudende katten. Dat zij tijd en geduld hebben om ons te laten wennen. Zodat wij meer zelfvertrouwen krijgen. Houd je hier serieus rekening mee als je ons in huis neemt?

Graag willen wij veel ruimte om ons huis. Dan kunnen wij fijn buiten spelen. Dat zijn wij gewend en vinden wij fijn.

Ik kan samen met Wanda geplaatst worden. Maar ik kan ook alleen bij een andere sociale kat geplaatst worden. Daar kan ik mij namelijk aan optrekken. Dat is goed voor mijn socialisatie maar ook omdat ik omdat ik graag steun zoek bij een andere kat. Ik mag dus NIET alleen in een huisje wonen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

Heb jij ervaring met terughoudende katten en veel ruimte om jouw huis? En, heb jij plek in jouw huis voor mij en Wanda? Of, heb jij een andere sociale kat waarmee ik vriendjes kan worden? Dan hoop ik dat jij mij belt voor een date. Houd je er dan rekening mee dat ik jou spannend vind als je mij ontmoet? Adiós! Kopje van Whisky.

P.S. Tot ik een nieuw huisje heb gevonden mag ik in het adoptieverblijf wonen.

Whisky   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
05-03-2013
Opname
11-05-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Whisky

Whisky

Whisky
<     Weronika
Whoopie     >