Zazoo zoekt een huis met een heel veilige tuin of een boerderij

“Ik ben een rustige nieuwsgierige kater”

Hi allemaal, mijn naam is Zazoo. Mijn naam komt uit Afrika en betekent ‘Actieve man’. Nou dat past wel bij mij. Ik ben namelijk heel actief in het verzamelen van verhaaltjes. Die kan ik dan vervolgens gezellig aan jou vertellen. Want ja, ik ben een echte kwebbelkous. Leuk hè?

Voordat ik bij Stichting Zwerfdier kwam, woonde ik in Dierenasiel Oostzaan. Via een uitwisselingsprogramma (ja, ook bij ons katten komt dit voor) kwam ik hier terecht. Hier mocht ik in het grote adoptieverblijf wonen. Nu mag ik fijn op zoek naar een huisje. Dat lijkt mij heerlijk!

Mijn karakter is rustig en nieuwsgierig. Maar ik ben ook verlegen en héél terughoudend. Er is voor mij een lange weg te gaan om vertrouwen te krijgen in mensen. Daarom kijk ik eerst de kat uit de boom. Je moet mij tijd gunnen om die terughoudendheid te overwinnen. Lekkere hapjes zoals liquid snack kun je goed gebruiken om een vertrouwensband met mij op te bouwen. Daar ben ik namelijk dol op. Pas als ik je heel goed ken mag je mij voorzichtig aaien. Als je van een afstandje tegen mij praat, praat ik heel gezellig terug. Dan heb ik heel wat te vertellen. Leuk hè?

Weet je wat ik heel leuk vind? Spelen! Dat doe ik met een balletje of een speeltje. Gewoon lekker in mijn eentje. Spelen is niet alleen leuk maar ook goed voor mij. Dan vergeet ik namelijk mijn verlegenheid. Wil jij dan ook met mij spelen als ik bij jou woon? Dat helpt goed om een vertrouwensband met mij op te bouwen!

Het liefst woon ik bij 1 of 2 ervaren, rustige baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Baasjes die mij de tijd geven om te wennen aan een huiselijke omgeving. Kinderen houd ik niet van, dus ik wil in een huisje zonder kinderen wonen. Daarom wil ik ook niet dat er oppas- of buurtkinderen in huis komen. Dat is iets om rekening mee te houden als je mij in huis neemt.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met héél terughoudende katten. Dat zij veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Die tijd en dat geduld heb ik echt nodig. Houd je er goed rekening mee dat ik een terugslag zal krijgen als ik bij je kom wonen?

LET OP: In mijn nieuwe huisje mag ik absoluut NIET als enige kat wonen. Daarom moet er minimaal één andere sociale kat wonen. Maar meerdere katten is ook prima. Daar kan ik mij dan aan optrekken. Aan honden ben ik niet gewend. Dus er mogen geen honden in mijn nieuwe huisje wonen.

BELANGRIJK: Buitenruimte is voor mij een must. Want ik ben heel graag buiten. Ik ben helemaal niet gewend aan verkeer of drukte. Daarom wil ik een huis met een heel veilige buitenruimte. Dit kan een vrijstaand huis met grote tuin zijn. In een héél rustige autoluwe buurt zonder kinderen. Een huis met een afgesloten tuin is ook heel geschikt. Een boerderij met erf kan natuurlijk ook. Zolang ik maar geen risico loop, dat ik in het verkeer of drukte terechtkom. Je leest het al, je kunt met mij alle kanten op! De mensen van Zwerfdier informeren je goed hoe je jouw tuin kunt afsluiten.

Ben jij dat ervaren, geduldige baasje dat deze gezellige kletskous mee naar huis wil nemen? Dat tijd en veel geduld heeft om mij te laten wennen? Dat één of meer kattenvriendjes voor mij heeft? En die heel veilige buitenruimte? Dan hoop ik dat je gauw langskomt voor een goed gesprek! Houd je er rekening mee dat ik niet meteen naar je toe kom? Tot snel! Kopje van Zazoo!

Zazoo

Geslacht
Kater
Geboren
01-03-2020
Opname
20-01-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Zazoo

Zazoo

Zazoo

Zazoo in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Zafirah