Weet je wat? Adopteer een kat!

Sommige van onze katten verblijven langere tijd bij ons omdat ze niet zo gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze oud zijn, erg schuw blijven naar mensen toe, (soms) onzindelijk zijn of omdat ze (dure) medische zorg nodig hebben. Voor deze katten hebben wij een speciaal verblijf ingericht: het adoptieverblijf. Hier hebben ze meer ruimte en mogelijkheden dan in onze gewone verblijven. De kosten hiervan zijn uiteraard ook hoger. Daarom hebben wij het adoptieplan. U kunt daarmee één of meer van onze katten financieel steunen. Het adopteren van een kat kost € 12,50 per maand. De minimale adoptietermijn is drie maanden en het daarmee gemoeide bedrag van € 37,50 dient bij aanvang te worden voldaan. Daar staat natuurlijk ook iets tegenover: u ontvangt drie keer per jaar meerdere foto's en een brief over het wel en wee van uw kat. Ook organiseren we twee keer per jaar een bezoekmiddag voor de adoptanten. Verder ontvangt u ons kwartaalblad ‘Zwerver’. Hieronder stellen onze adoptiekatten zich aan u voor.

Via de webcam kunt u een kijkje nemen in de twee kamers van het adoptieverblijf en de bijbehorende tuin. Helaas zijn de beelden nog niet optimaal. Wij werken hard aan verbetering hiervan.

Hier komt binnenkort onze webcam.

Anda

Lang geleden werd ik met een vangkooi in Heerhugowaard gevangen. Ik geef toe dat ik nogal verwilderd was. Maar met het verstrijken van de jaren heb ik het steeds meer naar mijn zin. Als ik maar lekker in de tuin kan lopen of in een hangmatje kan liggen.

Appie

Ik liep al een tijdje in de buurt van een grote AH in Alkmaar te zwerven. Toen hebben ze mij gevangen en naar Zwerfdier gebracht. Ik heb nog in een eigen huisje gewoond, maar daar ben ik hem snel weer gesmeerd. Maar ze hebben me weer gevonden en nu ben ik weer terug bij Zwerfdier.

Benjamin

In mijn vorige huisje woonden heel veel katten. Mijn baasje moest tot haar verdriet afstand doen van acht katten. Daarom ging ik naar Stichting Zwerfdier. Ik vind mensen hier steeds minder eng. Gelukkig mag ik in het adoptieverblijf wonen en voor altijd hier blijven.

Bikkel

Ik ben Bikkel, geboren in de lente van 2010 of daaromtrent. Ik zwierf in Heerhugowaard en kreeg regelmatig eten van lieve mensen. Nadat ik een tijdje niet meer bij deze mensen was geweest kwam ik terug met een ernstig oogprobleem. De dierenarts heeft mijn gewonde oogje verwijderd en nu woon ik bij Stichting Zwerfdier.

Björn

Ik kom uit Heerhugowaard. Daar werd ik met een vangkooi gevangen. De eerste maanden bij Zwerfdier was ik heel erg van slag. Ik woonde boven op de kooi in kamer 1. Alleen voor een snoepje liet ik mij wel eens zien. In het adoptieverblijf heb ik het veel beter naar mijn zin. Ook mensen vind ik steeds minder eng.

Danosta

Danosta is samen met Foresta op 16 oktober 2017 naar een eigen huisje verhuisd.