Weet je wat? Adopteer een kat!

Sommige van onze katten verblijven langere tijd bij ons omdat ze niet zo gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze oud zijn, erg schuw blijven naar mensen toe, (soms) onzindelijk zijn of omdat ze (dure) medische zorg nodig hebben. Voor deze katten hebben wij een speciaal verblijf ingericht: het adoptieverblijf. Hier hebben ze meer ruimte en mogelijkheden dan in onze gewone verblijven. De kosten hiervan zijn uiteraard ook hoger. Daarom hebben wij het adoptieplan. U kunt daarmee één of meer van onze katten financieel steunen. Het adopteren van een kat kost € 12,50 per maand. De minimale adoptietermijn is drie maanden en het daarmee gemoeide bedrag van € 37,50 dient bij aanvang te worden voldaan. Daar staat natuurlijk ook iets tegenover: u ontvangt drie keer per jaar meerdere foto's en een brief over het wel en wee van uw kat. Ook organiseren we twee keer per jaar een bezoekmiddag voor de adoptanten. Verder ontvangt u ons kwartaalblad ‘Zwerver’.

Via de webcam kunt u de adoptiekatten dag en nacht live volgen. Het is bijvoorbeeld leuk om de voerronde te zien, die dagelijks tussen 08.15 en 09.00 uur (op zon- en feestdagen een uurtje later) plaatsvindt. Dan zijn bijna alle adoptiekatten in beeld, ook de schuwere die zich over het algemeen minder laten zien. En mocht u dat moment gemist hebben: terugkijken kan door met uw muis op de rode balk onder in beeld te klikken.

Hieronder stellen onze adoptiekatten zich aan u voor.


Webcam

Aboe

Ik heb in een eigen huisje gewoond, maar er was niet echt een klik tussen mij en mijn baasje. Daarom werd besloten mij naar Stichting Zwerfdier te brengen. De mensen vinden mij erg lief en ik ben goed aaibaar. Omdat ik niet zindelijk ben en stressgevoelig mag ik bij Zwerfdier blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Appie

Ik liep al een tijdje in de buurt van een grote AH in Alkmaar te zwerven. Toen hebben ze mij gevangen en naar Zwerfdier gebracht. Ik heb nog in een eigen huisje gewoond, maar daar ben ik hem snel weer gesmeerd. Maar ze hebben me weer gevonden en nu ben ik weer terug bij Zwerfdier.

Lees mijn verhaal

Benjamin

In mijn vorige huisje woonden erg veel katten. Mijn baasje moest tot haar verdriet afstand doen van acht katten. Daarom ging ik naar Zwerfdier. Daarna ben ik nog twee keer geplaatst, maar omdat ik aan wildplassen deed moest ik weer terug naar Zwerfdier. Ik mag gelukkig in het adoptieverblijf wonen.

Lees mijn verhaal

Björn

Ik kom uit Heerhugowaard. Daar werd ik met een vangkooi gevangen. De eerste maanden bij Zwerfdier was ik heel erg van slag. Ik woonde boven op de kooi in kamer 1. Alleen voor een snoepje liet ik mij wel eens zien. In het adoptieverblijf heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik ben een mazzelaar dat ik hier mag blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Butler

Ik heb een paar jaar rondgezworven in een woonwijk in Alkmaar. Ik sliep in tuinen en kreeg overal wel iets te eten. Omdat ik nu wat ouder ben, vonden de mensen het beter dat ik bij Zwerfdier ging wonen. Prima, als ik maar lekkere dingen te eten krijg en genoeg aaitjes. Omdat ik niet zindelijk ben, mag ik in het adoptieverblijf blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Donder

Ik moest weg uit het huisje waar ik woonde. Ik vraag aandacht en als ik die niet krijg ga ik miauwen. En dan vertoon ik onzindelijk gedrag. Daarom mag ik nu in het grote adoptieverblijf wonen en ik vind het hier heerlijk. Ik heb chronisch last van niesziekte en daardoor vaak tranende ogen. Iedereen vindt mij heel erg lief.

Lees mijn verhaal