Weet je wat? Adopteer een kat!

Sommige van onze katten verblijven langere tijd bij ons omdat ze niet zo gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze oud zijn, erg schuw blijven naar mensen toe, (soms) onzindelijk zijn of omdat ze (dure) medische zorg nodig hebben. Voor deze katten hebben wij een speciaal verblijf ingericht: het adoptieverblijf. Hier hebben ze meer ruimte en mogelijkheden dan in onze gewone verblijven. De kosten hiervan zijn uiteraard ook hoger. Daarom hebben wij het adoptieplan. U kunt daarmee één of meer van onze katten financieel steunen. Het adopteren van een kat kost € 12,50 per maand. De minimale adoptietermijn is drie maanden en het daarmee gemoeide bedrag van € 37,50 dient bij aanvang te worden voldaan. Daar staat natuurlijk ook iets tegenover: u ontvangt drie keer per jaar meerdere foto's en een brief over het wel en wee van uw kat. Ook organiseren we twee keer per jaar een bezoekmiddag voor de adoptanten. Verder ontvangt u ons kwartaalblad ‘Zwerver’.

Via de webcam kunt u de adoptiekatten dag en nacht live volgen. Het is bijvoorbeeld leuk om de voerronde te zien, die dagelijks tussen 08.15 en 09.00 uur (op zon- en feestdagen een uurtje later) plaatsvindt. Dan zijn bijna alle adoptiekatten in beeld, ook de schuwere die zich over het algemeen minder laten zien. En mocht u dat moment gemist hebben: terugkijken kan door met uw muis op de rode balk onder in beeld te klikken.

Hieronder stellen onze adoptiekatten zich aan u voor.


Webcam

Aboe

Ik heb in een eigen huisje gewoond, maar er was niet echt een klik tussen mij en mijn baasje. Daarom werd besloten mij naar Stichting Zwerfdier te brengen. De mensen vinden mij erg lief en ik ben goed aaibaar. Omdat ik niet zindelijk ben en stressgevoelig mag ik bij Zwerfdier blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Appie

Ik liep al een tijdje in de buurt van een grote AH in Alkmaar te zwerven. Toen hebben ze mij gevangen en naar Zwerfdier gebracht. Ik heb nog in een eigen huisje gewoond, maar daar ben ik hem snel weer gesmeerd. Maar ze hebben me weer gevonden en nu ben ik weer terug bij Zwerfdier.

Lees mijn verhaal

Benjamin

In mijn vorige huisje woonden erg veel katten. Mijn baasje moest tot haar verdriet afstand doen van acht katten. Daarom ging ik naar Zwerfdier. Daarna ben ik nog twee keer geplaatst, maar omdat ik aan wildplassen deed moest ik weer terug naar Zwerfdier. Ik mag gelukkig in het adoptieverblijf wonen.

Lees mijn verhaal

Björn

Ik kom uit Heerhugowaard. Daar werd ik met een vangkooi gevangen. De eerste maanden bij Zwerfdier was ik heel erg van slag. Ik woonde boven op de kooi in kamer 1. Alleen voor een snoepje liet ik mij wel eens zien. In het adoptieverblijf heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik ben een mazzelaar dat ik hier mag blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Butler

Ik heb een paar jaar rondgezworven in een woonwijk in Alkmaar. Ik sliep in tuinen en kreeg overal wel iets te eten. Omdat ik nu wat ouder ben, vonden de mensen het beter dat ik bij Zwerfdier ging wonen. Prima, als ik maar lekkere dingen te eten krijg en genoeg aaitjes. Omdat ik niet zindelijk ben, mag ik in het adoptieverblijf blijven wonen.

Lees mijn verhaal

Diem

Ik kom oorspronkelijk uit Leiden. Ik was daar al een tijd aan het zwerven en ben uiteindelijk met een vangkooi gevangen en daar naar het asiel gebracht. Omdat ik heel erg bang ben voor mensen lukte het niet om mij te socialiseren. Via een uitwisseling woon ik nu bij Zwerfdier in het grote verblijf. Samen met veel soortgenoten, maar die vind ik wel leuk.

Lees mijn verhaal

Donder

Ik moest weg uit het huisje waar ik woonde. Ik vraag aandacht en als ik die niet krijg ga ik miauwen. En dan vertoon ik onzindelijk gedrag. Daarom mag ik nu in het grote adoptieverblijf wonen en ik vind het hier heerlijk. Ik heb chronisch last van niesziekte en daardoor vaak tranende ogen. Iedereen vindt mij heel erg lief.

Lees mijn verhaal

Gizmo

Ik ben gecastreerde grijze kater Gizmo en wat ben ik mooi, zacht en lief. Ik heb groengele ogen en witte snorharen. Ik woonde in een gezellig huis met een tuin en heel veel katten. Dat kon echt niet en mijn baasje moest tot haar verdriet afstand doen van acht katten. Daarom ging ik naar Stichting Zwerfdier.

Lees mijn verhaal

Joy

Ik heb ooit op een industrieterrein gewoond, maar de mensen hebben mij gevangen en naar Zwerfdier gebracht. Kort daarna ben ik naar een eigen huisje verhuisd, maar ik kreeg ruzie met de andere kat en ging sproeien. Nu woon ik opnieuw bij Zwerfdier. Maar dat vind ik niet erg hoor, het bevalt mij hier wel.

Lees mijn verhaal

Kaiser

Ik woon voor de tweede keer bij Zwerfdier. De eerste keer kwam ik hier terecht via een uitwisseling met het asiel in Oostzaan. Daarna heb ik een tijdje in een eigen huisje gewoond, maar ik kreeg ruzie met mijn huisgenoot. Omdat ik ook ben gaan sproeien woon ik nu opnieuw bij Zwerfdier.

Lees mijn verhaal
Plaatsbaar

Kissa

Het gaat heel goed met mij en daarom mag ik op zoek naar een huisje met een baasje en soortgenoten om een balletje mee te trappen. Dat lijkt me supergaaf! Lees mijn verhaal maar gauw in de rubriek 'huisje gezocht'.

Lees mijn verhaal

Mace

Ik heb jarenlang op de vindplaats rondgelopen, waar buurtbewoners voor mij zorgden. Maar op een gegeven moment was het toch beter dat ik bij Zwerfdier ging wonen. Mijn verzorgers vinden mij aandoenlijk. Ik ben lief en een beetje verlegen. Maar met lekkere hapjes ben ik goed te paaien.

Lees mijn verhaal

Meiske

Al zeg ik het zelf: Ik ben lief, heb een zachte vacht en hele mooie ogen. In mijn leven heb ik meerdere baasjes gehad. Mijn laatste baasje stond mij af omdat ik onzindelijk was. En helaas ben ik dat ook bij Zwerfdier. Daarom mag ik hier nu blijven wonen, in het grote adoptieverblijf.

Lees mijn verhaal

Mitchel

Sinds ik bij Stichting Zwerfdier woon heet ik Mitchel. Ik heb in een eigen huisje gewoond, maar ik ben aan wildplassen gaan doen. Daarom werd ik naar Zwerfdier gebracht. Had ik al verteld dat ik goedaardig, rustig en een beetje verlegen ben? En dat ik wel van een aaitje en knuffeltje houd?

Lees mijn verhaal

Naudi

Mijn naam is Naudi en ik ben heel erg lief. Ik ben bij Zwerfdier geboren en heb daarna lang in een eigen huisje gewoond, maar helaas ben ik aan wildplassen gaan doen. Ik weet niet waarom ik dat doe. Maar daarom woon ik nu weer bij Zwerfdier. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Lees mijn verhaal

Pebbel

Ik heb lang gezworven, maar toen ik zwanger was ben ik naar Zwerfdier gebracht en daar ben ik toen bevallen. Omdat ik nog steeds bang ben, mag ik in het adoptieverblijf wonen. Ik heb het erg naar mijn zin, want ik kan goed met soortgenoten opschieten. Misschien ga ik mensen ook nog wel eens leuk vinden.

Lees mijn verhaal

Puma

Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven, maar daar weet ik eigenlijk niets meer van. Ik woon nu voor de derde keer bij Zwerfdier en hier mag ik voor altijd blijven. De mensen zijn heel lief voor mij, maar ik blijf ze eng vinden. Toch heb ik het hier naar mijn zin. Ik word verwend en mag lekker mijn eigen gang gaan.

Lees mijn verhaal

Sham

Regelmatig hoor ik complimentjes over mijn uiterlijk. Maar bij mij gaat het om mijn innerlijk. En de mensen zeggen dat ik heel erg lief ben. Omdat ik blaasproblemen heb en mijn gezondheid verder ook niet optimaal is, blijf ik bij Zwerfdier wonen. In het adoptieverblijf, waar ik in de grote tuin af en toe heerlijk een frisse neus kan halen.

Lees mijn verhaal

Sjors

In 2016 ben ik aangereden. Maar gelukkig ben ik door lieve mensen van de straat gehaald en mocht ik bij ze blijven wonen. Maar helaas ben ik aan wildplassen gaan doen. En dat werd zo erg dat de mensen afstand van mij hebben gedaan. Ook in mijn tweede huisje plaste ik in huis en daarom mag ik nu levenslang bij Zwerfdier wonen.

Lees mijn verhaal

Solar

Ik ben Solar. Ik was lang gelukkig in een eigen huisje, maar toen er kleinkinderen kwamen werd ik erg bang. Daarom werd ik naar Zwerfdier gebracht. Omdat ik zo lief ben, ging ik al snel naar een nieuw huisje. Maar daar ging ik aan wildplassen doen. Daarom woon ik nu weer bij Zwerfdier en nu mag ik voor altijd in het grote adoptieverblijf wonen.

Lees mijn verhaal
Overleden

Sparkle

Tot ons grote verdriet is Sparkle op 27 mei ingeslapen. Wat gaan wij dit lieve en bijzondere poesje missen. Rust zacht meisje. Op de volgende pagina is haar in memoriam te lezen.

Lees mijn verhaal

Splinter

Ik heb heel lang in een eigen huisje gewoond, samen met Siep en Sparkle. Toen ons baasje overleed zijn Siep en Sparkle naar Zwerfdier gebracht. Ik bleef buiten wonen en liet mij niet vangen. Maar ik werd goed verzorgd hoor. Maar nu werd het tijd dat ik ook naar Zwerfdier verhuisde. Gelukkig mag ik in het verblijf met de grote tuin wonen.

Lees mijn verhaal

Sprite

Mijn naam is Sprite. Met mijn mooie zwart met witte vacht val ik direct op. Mijn karakter is verlegen en heel terughoudend. Als ik je zie, blijf ik rustig op mijn plekje liggen. Mijn verzorgers kunnen mij aaien. Eigenlijk ben ik altijd buiten te vinden. Ik geniet van de grote tuin bij het adoptieverblijf en wil hier graag voor altijd blijven.

Lees mijn verhaal

Teun (Directeur)

Een paar jaar geleden ontdekte ik het pand van Stichting Zwerfdier. Ik merkte dat ik het daar erg leuk vond. Ik kreeg veel aandacht en aaitjes van iedereen en af en toe een lekker hapje. Hoe ik uiteindelijk directeur van Stichting Zwerfdier ben geworden leg ik uit op de volgende pagina. Dus klik snel door om mijn verhaal te lezen.

Lees mijn verhaal

Vonnie

Mijn naam is Vonnie. Ik ben heel mooi om te zien en vaak erg lief. Maar naar mensen toe ben ik soms onberekenbaar. Op soortgenoten ben ik niet echt dol. Helaas ben ik onzindelijk en daarom ga ik niet meer naar een eigen huisje maar mag ik voor altijd in het adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier blijven wonen, waar ik het best naar mijn zin heb.

Lees mijn verhaal

Weronika

Ik ben poesje Weronika en ik woon nu voor de derde keer bij Stichting Zwerfdier. Het ging elke keer mis als ik in een eigen huisje woonde. Ik was heel erg angstig en ging dan in huis plassen. Maar nu mag ik voor altijd in het adoptieverblijf blijven wonen. Ik heb het erg naar mijn zin en kan goed met mijn soortgenoten opschieten.

Lees mijn verhaal