Stichting Zwerfdier kan vrijwel altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.


Schoonmaken

Wie zoeken wij? Natuurlijk mensen die veel van katten houden en ook nog van schoonmaken! De katten bij Stichting Zwerfdier wonen in verschillende verblijven. Elke vrijwilliger krijgt één of twee verblijven aangewezen om schoon te maken. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van de kattenbakken, kooien en etensbakjes en het vegen en dweilen van de vloeren. Daarnaast geeft u de katten aandacht, liefde en verzorging, zoals kammen, aaien en wat keuvelen. Verder geeft u de kat wat te eten en u let meteen op hoe het met de verschillende katten gaat. U bent op dat moment de ogen, oren en neus voor de beheerders en schrijft dan ook in het logboek wat uw bevindingen zijn van elke kat of u overlegt met de beheerders als u iets ziet wat niet goed is.

Socialiseren

Naast vrijwilligers voor het schoonmaken en verzorgen van de opgevangen katten, zoeken wij ook mensen die de katten komen socialiseren. Hiervoor zoeken wij mensen die gewend zijn om met katten om te gaan en ook niet bang zijn aangelegd. Het is de bedoeling dat alle opgenomen katten wat extra aandacht krijgen zolang ze bij ons in het asiel zitten. De schuwe katten en de jonge katjes vragen de meeste aandacht. Iedere socialiseerder krijgt per middag een vaste kamer toegewezen.


Aanmelden als vrijwilliger

Dit vrijwilligerswerk is onbetaald.

Wanneer u zich aanmeldt, maken wij eerst een afspraak met u voor een kennismakingsgesprekje en u krijgt vervolgens een kleine rondleiding. Wij verwachten van onze vrijwilligers dat ze zich houden aan de gemaakte afspraken. Dat wil dus zeggen wél vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Wij zoeken daarom enthousiaste en verantwoordelijke kattenliefhebbers, die één of twee ochtenden/middagen per week tijd hebben en 18 jaar of ouder zijn.